miercuri, 19 ianuarie 2011

Portocala

Portocala combate insomnia si nervozitatea

Portocala este un medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism.

Acest citric este recomandat tuturor persoanelor care au probleme cu calciul, colesterolul, precum si alte afectiuni.

SCURT ISTORIC

Portocala isi are originile din Sud-Estul Asiei, India, Grecia, Turcia. Fructul este o combinatie posibila intre pomelo si tangerina. Ea este denumita de chinezi drept "marul chinezesc".

Portocalul era foarte raspandit in Siria si Egipt, in Europa ajungand ceva mai tarziu.

Deseori, acest citric a fost considerat drept un elixir al tineretii.

Portocala dulce este numita si "portocala portugheza" si se pare ca Vasco da Gama a adus-o cu el inapoi, dupa o calatorie in India.

In prezent, Brazilia este cel mai important producator de portocale din intreaga lume, fiind urmata de SUA si Mexic.

Portocala si proprietatile sale

Fructul contine aproape 90% apa, vitaminele A, B, C, minerale, fosfor, fier, fibre, potasiu, sulf, cupru, magneziu si calciu. Contine 13% zahar.

De aceea, el este un bun remineralizant al organismului si revitalizant, recomandat tuturor persoanelor indiferent de varsta.

Nivelul ph-ului portocalei este de 2,5 sau 3 in functie de maturitate, marime sau varietate.

UZ INTERN

Beneficiile portocalei asupra unui organism bolnav sau sanatos sunt numeroase. Deoarece citricul contine fosfor, calciul este mult mai bine asimilat de corp, fiind bun si in cazul copiilor, anemicilor, celor cu boli de inima, cu astm, celor cu febra sau convalescentilor.

Sucul de portocale au un efect detoxifiant asupra organelor interne, dar si energizant in cazurile de oboseala, datorita continutului de potasiu. De asemenea, sucul de portocale mai este recomandat si hepaticilor, persoanelor cu sangele mai gros, cu tromboza, cu un colesterol crescut, celor care sufera de constipatie, impotriva durerilor de cap si a migrenelor.

Portocala este considerata si un adjuvant pentru cei care sufera de insomnii si agitatie pe timp de noapte, acesta actionand asupra organismului ca un sedativ sau somnifer (se prepara o infuzie din flori si frunze de portocal).

flori si frunze de portocal

Flori si frunze de portocal

Portocala este digerata repede de organism, motiv pentru care este recomandat a se bea pe stomacul gol dimineata. Pentru un efect mai bun se recomanda consumul sucului de portocala si la pranz, dar si seara.

Tot acest suc este ideal pentru cazurile in care persoana sufera de pojar, febra tifoida sau tuberculoza.

Sucul de portocale este excelent si pentru cei mici, deoarece ii ajuta la crestere normala a copilului. Nu degeaba mamicile le dau bebelusilor aceasta licoare (in cantitati mici, diluat, dar cu efecte mari).

Portocala este un fruct recomandat si diabeticilor, insa trebuie luat in calcul si continutul acesteia de zahar.

UZ EXTERN

Coaja de portocale este benefica si in cosmetica, ea fiind un produs naturist folosit in tratarea acneei si a cosurilor, prin aplicare locala.

Pulpa de portocala are un efect calmat asupra tenului, daca se aplica sub forma de masca si se amesteca cu putina smantana.

Daca vei amesteca sucul de portocale cu o lingura de miere vei obtine o masca cu efect hidratant.

Acest suc este bun si pentru dantura si albirea naturala a dintilor.

portocale si suc de portocale

Sucul de portocale combate migrenele

Consumul de portocale mareste rezistenta organismului

Consumul regulat de portocale ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor, a racelii si reprezinta o sursa naturala de energie, datorita absorbtiei rapide in sange a zaharului din portocale.

In locul clasicelor medicamente (desigur, acolo unde se poate), inlocuieste cu suc natural de portocale. Il mai poti amesteca si cu alte fructe in functie de preferinte si vei avea astfel in fiecare zi doza ta naturala de sanatate.

Portocala mai este folosita si la prepararea unor mancaruri, deserturi, dar si in industria alimentara si cosmetica.

copacul portocal

Copacul de portocal


joi, 6 ianuarie 2011

Dupa sarbatori: Detoxifierea si revigorarea organismului

Dupa o lunga perioada in care ne-am hranit numai vegetal ne-am indesat acum cu multe mancaruri cu carne, carnati, dulciuri si tot felul de preparate continand nutrieni animali, grasimi, combinatii de dulciuri cu grasimi sau proteine, mai exact o alimentatie toxica prin combinatiile sale si tare greu de digerat.

Sarbatorile tocmai au trecut si inca ne simtim stomacul plin de bunatati, de dulciuri si mancaruri grele si pentru ca intreaga euforie alimentara dupa lungul post a trecut incepem sa ne gandim si la silueta.

Dupa o lunga perioada in care ne-am hranit numai vegetal ne-am indesat acum cu multe mancaruri cu carne, carnati, dulciuri si tot felul de preparate continand nutrieni animali, grasimi, combinatii de dulciuri cu grasimi sau proteine, mai exact o alimentatie toxica prin combinatiile sale si tare greu de digerat. Peste toate acestea s-au mai adaugat si cateva pahare de alcool, astfel ca este firesc ca dupa cele cateva zile de concediu sa va simtiti... tot obositi, poate chiar si depresivi. Ce sa mai spunem de greutatea care a crescut vazand cu ochii in doar cateva zile? Asadar... este nevoie sa luati cateva masuri.

Sfaturi sanatoase pentru silueta

Incercati sa introduceti in activitatile voastre zilnice si cateva minute de sport. Fie ca veti face cateva exercitii de gimnastica dimineata sau veti merge seara la o lunga plimbare, aceste exercitii va ajuta sa va revigorati organismul, sa vascularizati si oxigenati toate tesuturile, inclusiv creierul, practic sa va refaceti energia si totodata va ajuta sa aveti noaptea un somn santos prin reechilibrarea energetica a organismului.Dupa sarbatori: Detoxifierea si revigorarea organismului

Incercati sa limitati pe cat posibil consumul de dulciuri. Mai bine consumati o salata de fructe in locul prajturilor cu crema si frisca ori in locul cozonacilor. Puteti incerca si o tarta cu fructe, insa trebuie sa stiti ca desertul nu se ia la fiecare masa din zi, ci doar la cea de pranz si poate si la cea de amiaza insa numai daca acesta consta in fructe.

Evitati combinatiile de grasimi si dulciuri, de exemplu: cartofi (amidon – dulce) prajiti (uleiuri – grasimi), cartofi cu carne grasa (de porc, miel, oaie), inghetata, produse de patiserie, paine (dulce) cu margarina sau unt (grasimi) etc.

Nu uitati de salate. Este bine sa va alegeti o zi pe saptamana, cea mai putin solicitanta insa nu cea lipsita de activitati (cum ar fi una din zilele de week-end pentru ca veti petrece cu prietenii si nu veti putea sa nu va abateti de la regula) in care sa mancati numai salate. Nu este vorba doar de aceasta saptamana de dupa sarbatori, ci despre fiecare saptamana din viata voastra. O zi doar pentru salate de crudtati, fara sosuri, maioneza sau alte grasimi cu exceptia uleiului de masline.

Nu mancati dupa ora 20:00. Si aceasta regula nu priveste neaparat silueta, ci in special sanatatea, pentru ca daca va culcati cu stomacul plin, cand mult sange este acumulat la nivel digestiv scazand din restul zonelor, inclusiv de la nivel cerebral, este evident ca nu veti reusi sa va odihniti corespunzator.

Cura de detoxifiere! Pentru cei ce reusesc - recomandam ca imediat dupa sarbatori sa urmati o cura de detoxifiere de trei zile (de exemplu marti, miercuri si joi) in care sa mancati fie numai legume SAU fructe si sa beti numai ceaiuri si apa sau sucuri naturale.


Totalul afișărilor de pagină