vineri, 22 iulie 2011


Tratament cosmetic si tratament natural cu ulei de masline : masca pentru fata si retete naturiste


Tratament cosmetic si tratament natural cu ulei de masline : masca pentru fata si retete naturiste

Folosit in cosmetica, uleiul de masline are numai efecte benefice pentru tenul dvs. Un tratament cosmetic inseamna intotdeauna un tratament natural si hidratare. Fiind considerat ca un “ulei al frumusetii”, uleiul de masline a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat sub forma unor masti pentru fata atat acasa cat si in saloanele de infrumusetare si intretinere corporala. Cu ajutorul multor retete naturiste oricine poate avea o piele hidratata si catifelata. Comunica prin noul look ceea ce simti : esti pregatita pentru venirea sarbatorilor de iarna !

Masca pentru fata cu ulei de masline si alte retete naturiste

Foloseste o data pe saptamana o masca pentru fata dintr-o lingura de ulei de masline si un ou. Se amesteca bine masca pentru fata si apoi se aplica imediat. Efectele acestei retete naturiste sunt rapide si benefice: un ten mai luminos si riduri mai estompate. Pentru un tratament natural se pot aplica comprese care se lasa sa actioneze cel putin 20 de minute. Dupa indepartarea cu apa calduta se poate aplica si un tratament cosmetic sau o masca pentru fata. Orice reteta naturista pentru ten trebuie sa contina ulei de masline. Pentru un ten bronzat, un tratament natural este cel din 1 lingura ulei de masline si un morcov ras. Un tratament cosmetic care ii va da stralucire tenului tau este cel din 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de smantana proaspata. O masca pentru fata dintr-o lingura de ulei de masline si zeama de la un sfert de lamaie are efect astringent si de hidratare. Ce poate fi mai simplu decat aceasta reteta naturista benefica pentru orice tip de ten ?

Produse pe baza de ulei de masline pentru orice tratament cosmetic

Folosit ca un aliat al frumusetii in tratamente cosmetice precum masca pentru fata, uleiul de masline este potrivit pentru orice reteta naturista. Recunoscut ca un pretios ajutor al sanatatii, specialistii recomanda aplicarea unei masti pentru fata cu ulei de masline cel putin o data pe saptamana. In demachierea cu ulei de masline presat la rece se poate adauga putina crema de fata. Efectele in folosirea unei astfel de masti pentru fata sunt imediate si vizibile : o piele mai catifelata si mai neteda. Cremele hidratante ce au la baza ulei de masline si miere si sunt recomandate pentru toate tipurile de ten. In saloanele de cosmetica apar mereu noi tratamente naturale cu ulei de masline ce previn imbatranirea tenului.

Sfaturi Info-ghid :

Uleiul de masline este prietenul oricarei femei ! Incercati si dvs. o masca pentru fata si un tratament natural cu ulei de masline si veti vedea cum tenul dvs. va avea numai de castigat.



Hidratarea tenului si exfolierea pielii: ce fel de produse cosmetice trebuie folosite pentru a obtine un rezultat optim?

Hidratarea tenului si exfolierea pielii: ce fel de produse cosmetice trebuie folosite pentru a obtine un rezultat optim?

Hidratarea si exfolierea sunt cele mai bune arme pentru a lupta impotriva imbatranirii premature a pielii. Metodele de ingrijire a tenului sunt din ce in ce mai numeroase, dar cum sa reusim sa-l alegem pe cel care face intr-adevar diferenta? O crema hidratanta trebuie in primul rand sa acopere necesarul de apa al pieli, de aceea e bine sa stiti exact ce tip de ten aveti. Care sunt produsele care ni se potrivesc?


Hidratarea tenului: pentru a pune capat tenului uscat!

O ingrijire pe baza de produse hidratante combate efectele nefaste ale vietii moderne si reda pielii echilibrul ei natural. Pielea uscata duce adesea la o imbatranire prematura. Ajutati-va pielea sa-si mentina o hidratare perfecta pentru a estompa efectele trecerii timpului: - pentru tenul uscat: cele mai bune ingrijiri ultra-hranitoare permit redarea fermitatii si elasticitatii stimuland productia naturala de colagen a pielii. Vitaminele A, E si C precum si cremele de hidratare pe baza de extracte vegetale redau stralucirea si tonusul epidermei. Pentru un rezultat optim, aplicati tratamentul asupra zonelor fetei care dau primele semne de imbatranire. - pentru tenul normal sau gras: exista astazi o gama variata de produse hidratante cu activi eficienti. Textura lor matasoasa este suportata usor de piele. Atentie: unele produse pot provoca iritatii ale pielii din cauza parfumului sau a colorantilor pe care ii contin; in acest sens trebuie sa optati pentru cremele naturale pe baza de plante: lavanda, castravete, brusture. - pentru tenul patat din cauza expunerii la soare: aplicati zilnic un produs de protectie impotriva razelor UV. Pentru tenul sensibil, exista pe piata produse solare fara agenti chimici, care formeaza o bariera impotriva razelor solare si nu irita pielea.

Exfolierea: tehnica ideala pentru un ten tanar!

Exfoliere sau peeling, mai multi termeni pentru singurul mod de a lupta impotriva imbatranirii premature: eliminarea celulelor moarte in scopul obtinerii unui ten catifelat: - pentru toate tipurile de ten: o crema exfolianta catifelata reda pielii dumneavoastra stralucirea, ameliorand vizibil textura. Cele mai bune creme de ingrijire contin hidroacizii alfa si beta, precum si enzime naturale de fructe care elibereaza pielea de celulele moarte. Pentru o eficacitate maxima lasaticrema exfolianta sa actioneze intre zece si cincisprezece minute apoi clatiti cu apa calduta. Acest tip de exfoliere se foloseste o data sau de doua ori pe saptamana. - pentru tenul gras: taratele de porumb sunt cele mai indicate - pentru tenul matur: o crema exfolianta zilnica regenereaza pielea si ii reda imediat stralucirea; sunt recomandatecremele naturale pe baza de extracte vegetale care inmoaie pielea fara sa provoace iritatii. Acest tip de ingrijire beneficiaza de ultimele descoperiri stiintifice care recomanda coaja de mandarina, orezul, ceaiul rosu si verde care sporesc hidratarea pielii si sanatatea epidermei.

Sfaturi Info-ghid :

Inainte sa folositi o crema hidratanta sau exfolianta noua, testati-o pe o mica portiune de piele pentru a va asigura ca nu va provoaca alergii, mai ales daca este pe baza de plante.


Fiti frumoase cu ajutorul produselor apicole : mierea de albine face minuni

Fiti frumoase cu ajutorul produselor apicole : mierea de albine face minuni

Inca din vechime femeile apelau la produse apicole pentru a-si intretine si prelungi frumusetea si tineretea corpului si a tenului. Produsele pe baza de miere de albine au fost dintotdeauna apreciate pentru caracterul lor astringent, vitaminizant, hranitor, reconfortant. Veti obtine o piele catifelata ca de bebelus si o stralucire a firului de par de invidiat daca veti rapi din timpul dumneavoastra pentru a aplica tratamentele pe baza de miere de albine !


Laptisor de matca pentru un ten de regina : incercati o masca pentru ten cu adevarat eficienta

Se spune ca regina Cleopatra isi intretinea frumusetea cu miere de albine. Daca doriti sa fiti adevarate regine ale frumusetii, este bine sa stiti ca nu numai mierea, ci si laptisorul de matca este un produs cosmetic extraordinar. Recomandat si ca supliment nutritiv, laptisorul de matca este un produs natural cu numeroase principii nutritive care cuprinde intr-un volum mic multe concentrate biologice, substante proteice, lipide, glucide si vitamine, care influenteaza circulatia sangelui in piele, mentin apa in tesuturi, regenereaza celulele pielii, dau elasticitate pielii si atenueaza ridurile.

Testati masajul cu miere si nu veti regreta

Masajul cu miere de albine este o metoda eficienta de a va hidrata si catifela pielea. Incercati sa adaugati cateva picaturi de miere de albine in apa calduta sau lapte, dupa care masati tenul cu solutia obtinuta. Mierea poate fi folosita si ca baza pentru mastile de par ; daca mai adaugati si putin ulei de masline, dupa care va masati parul si pielea capului cu masca obtinuta, parul dumneavoastra va fi cu siguranta mai sanatos si mai stralucitor.

Sfaturi Info-ghid :

Un masaj cu miere, o baie la care ati adaugat cateva lingurite de miere de albine sau o masca pentru ten pe baza de produse apicole te vor face cu siguranta mai frumoasa. Nu uita de beneficiile produselor cosmetice naturale, care iti sunt la indemana. Alege produsele apicole si vei observa diferenta !




TRATAMENTE NATURISTE PENTRU FATA: PEELING CU MIGDALE

Ingrijirea corporala este foarte importanta, atat pentru aspectul exterior cat si pentru sanatatea organismului. Orice persoana ar trebui sa tina cont de acest lucru, deoarece frumusetea si sanatatea ne fac sa ne simtim mai bine, mai impliniti, iar starea de spirit se imbunatateste considerabil. Pe piata exista o sumedenie de tratamente, creme sau lotiuni pentru intretinerea acestora, insa nu toate sunt 100% naturale, de aceea este bine sa incercam sa creeam cele necesare chiar noi, acasa.

Peeling facial cu migdale

Ingrediente:

- 2 linguri iaurt natural
- 2 linguri migdale pisate marunt
- 1 lingurita extract de galbenele
- 1 lingurita miere

Amestecati toate ingredientele astfel incat sa se formeze o pasta si aplicati-o din abundenta pe fata si lasati-o sa actioneze 10 minute, apoi spalati suprafata fetei cu apa calduta. Migdalele vor indeparta celulele moarte ale pielii, iaurtul curata, iar mierea si galbenelele lasa pielea fina si neteda.



Dar tenul? Cum il ingrijim? Ce trucuri cunoasteti?

Here I go:

1. uleiul de catina pe post de masca vitaminizanta pentru fata (calmeaza arsurile solare, tenul uscat).

2. uleiul din samburi de struguri (si asta e super bun); poate fi amestecat cu ulei de migdale presat la rece.

3. of course, uleiul de masline (are vitaminele A si E din belsug, prin urmare, pentru ten nu poate sa fie decat bun!).

4. zeama de lamaie diluata (inchide porii, vindeca bubitele, exfoliaza delicat tenul - acid citric, vitaminizeaza - vit. c).

5. zeama de castraveti sau masca cu castraveti - bun tonic.

6. aspirina, amestecata cu bicarbonat, malai grisat, si putina apa = bun exfoliant pentru ten (a se evita insa zona ochilor).

Leacuri cu gălbenele

Crema de gălbenele este potrivită pentru a grăbi vindecarea înţepăturilor de insecte, inclusiv a celor de albină

Despre crema de gălbenele, numai de bine, când vine vorba de îngrijirea pielii. Însă efectele acestor flori nu se opresc aici. Iată la ce mai pot fi folosite.

Tratează gingivita

Gingivită, stomatită, parodontoză sau alte afecţiuni ale cavităţii bucale, toate îşi găsesc leacul în ceaiul de gălbenele.

Gargara cu infuzia din aceste plante, făcută în fiecare dimineaţă şi seară, va diminua din simptome, iar în timp, alături de o igienă orală impecabilă, afecţiunile pot dispărea în totalitate.

Calmează senzaţia de mâncărime

Crema de gălbenele este potrivită pentru a grăbi vindecarea înţepăturilor de insecte, inclusiv a celor de albină.

Masează timp de trei minute zona înţepată cu unguent, iar problema va deveni insesizabilă şi mâncărimile vor dispărea.

Întăreşte imunitatea

Gălbenelele cresc capacitatea de luptă împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice.

Se folosesc ca adjuvant în toate infecţiile sau tratamentele care scad imunitatea, cum ar fi citostaticele sau la administrarea antibioticelor.


GALBENELE PENTRU PIELEA USCATA

Sanatatea si frumusetea pielii depinde in primul rand de gena, insa stilul de viata, alimentatia si felul in care ii acordam atentia si ingrijirea cuvenita reprezinta factori esentiali, care determina mentinerea ei pentru un timp indelungat.

Pielea noastra este sensibila, iar sanatatea ei se oglindeste in felul in care arata. Iarna este ea expusa gerului si umiditatii, de aceea trebuie sa avem si mai multa grija sa o hidratam pentru ca ea sa nu se usuce, sa-si mentina fermitatea si elasticitatea. In vederea acestui lucru este indicat sa recurgem la retete naturiste pe care le putem pune chiar noi in practica:

Ingrediente:

- 10 g ceara de albine
- 15 g unt de cacao
- 40 ml ulei de ricin
- 60 ml ulei din samburi de caise
- 40 ml infuzie de galbenele

Infuzia de galbenele se obtine astfel: turnati peste 2 lingurite de flori de galbenele 50 ml apa fiarta, iar dupa aproximativ 10 minute strecurati plantele.

Ceara de albine, uleiul de ricin, cel din samburi de caise si untul de cacao se lasa sa se topeasca in baie de apa la 60 grade. Amestecati bine toate ingredientele, iar apoi turnati peste infuzia de galbenele. Amestecati in continuare pana ce apa se absoarbe si ramane o crema. Lasati crema sa se raceasca (15 minute) si turnati-o apoi intr-un recipient din sticla cu capac.


sâmbătă, 16 iulie 2011

Pelinul vindecă rănile şi stomacul


Pelinul este un tonic puternic. Specialistii inmedicina naturista il recomanda pentru tratarea afectiunilor stomacale si parazitilor. Pentru ca are o actiune puternica, el poate fi administrat numai dupa sfatul medicului specialist.
pelin

Deşi are un gust extrem de amar, insuportabil pentru anumite persoane, ceaiul de pelin are proprietatea de a trata multe afecţiuni, atât interne cât şi externe. Este una dintre cele mai puternice plante folosite în fitoterapie, iar efectele sale sunt foarte intense şi complexe. În cantităţi potrivite, pelinul poate trata afecţiuni care în mod normal se tratează foarte greu, cu multe medicamente. În cantităţi mici pelinul stimulează pofta de mâncare şi are efect tonic asupra stomacului. De asemenea, are efecte de liniştire şi depurant al sângelui. Tinctura de pelin se recomandă intern în cazuri de balonare, tulburări dese ale vezicii biliare, insuficienţă gastrică, atonie intestinală, gastrită, dureri de stomac, tulburări hepatice, balonare, menstruaţie neregulată, febră, pierderea apetitului.
Extern, se aplică pe rănile care se vindecă greu, ulcere,
pete pe piele şi muşcături de insecte. Pelinul combate febra şi infecţiile.

Pentru calităţile sale antiseptice, poate fi folosit cu rezultate foarte bune în tratarea rănilor purulente. Se fierbe pelinul şi se spală de trei ori pe zi rana purulentă.
Preparat sub formă de ceai, ajută în majoritatea bolilor specifice femeilor, cu excepţia celor gravide şi a celor care alăptează.
Se foloseşte infuzia din două linguri de pelin într-un litru de apă, la care se adaugă o linguriţă de bicarbonat şi spală zona intimă cu această soluţie, seară de seară, timp de 14 zile consecutiv. Tratamentul poate fi făcut în paralel cu cel recomandat de medicul ginecolog. De asemenea, se pot face spălături vaginale cu ceai de pelin pentru a reface flora şi pentru a reduce secreţiile anormale, mâncărimile şi usturimile.


Călugării din Evul Mediu puneau pelin în cerneala cu care scriau pentru ca şoarecii să nu roadă înscrisurile. În Germania şi Austria se prepara lichiorul de pelin, care ulterior a fost interzis din cauza efectului de obişnuinţă, iar vinurile amărui din Italia, ce conţin substanţe amare în cantităţi mici, au efect benefic asupra poftei de mâncare.

Mod de folosire
Ceai (infuzie)
O linguriţă cu vârf de pelin la o cană (250 ml) de apă clocotităse lasă o jumătăte de minut, se strecoară, se beau zilnic cel mult trei căni de ceai. Se recomandă gargara cu infuzie din frunze de pelin pentru înlăturarea mirosului neplăcut al gurii.

Tinctură
Într-un pahar (100ml)cu alcool rafinat concentrat (70 de grade) se pun patru linguri de pelin. Se lasă 7 zile, apoi se folosesc la nevoie de trei ori câte 8-10 picături zilnic.

Pulbere
Un vârf de cuţit cu pulbere de pelin se foloseşte pentru tratamentul bolilor de ficat.

Băi
Un pumn de pelin la 2 litri de apă clocotită. Se lasă 10 minute apoi se face baie în zonele cu răni purulente.

Uleiul volatil
Uleiul volatil din pelin îmbunătăţeşte activitatea cardiacă şi stimulează sistemul nervos central.

Contraindicaţii

Pelinul nu se adminstrează gravidelor sub nicio formă, deoarece poate provoca avort spontan. Nici mamele care alăptează nu trebuie să consume pelin, deoarece poate dăuna grav bebeluşului.
Pelinul este contraindicat persoanelor care suferă de afecţiuni ale sistemului nervos, bolnavilor foarte slăbiţi şi celor care suferă de infecţii intestinale acute.

Atenţie!

n cantitatile potrivite, pelinul poate trata afectiuni care in mod normal se trateaza foarte greu, cu multe medicamente.


Hemoroizi


Daca ai incercat medicamente si supozitoare fara niciun succes impotriva hemoroizilor, incearca spalaturile cu ceai de pelin. Fa o infuzie de trei linguri de frunze de pelin si o lingura de flori de galbenele la un litru de apa si apoi fa spalaturi locale. Repeta aceste proceduri zilnic, cel putin 7 zile la rand, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.


Candidoza si scurgeri vaginale


Desi sunt probleme jenante, candidoza si scurgerile vaginale afecteaza un numar mare de femei, de aceea trebuie tratate fara precadere. Infuzeaza doua linguri de pelin intr-un litru de apa, adauga o lingurita de bicarbonat si spala zona intima cu aceasta solutie, seara de seara, 14 zile consecutive. Tratamentul poate fi facut in paralel cu cel recomandat de medicul ginecolog.


De asemenea, se pot face spalaturi vaginale cu ceai de pelin pentru a reface flora si pentru a reduce secretiile anormale, mancarimile si usturimile.


Viermi intestinali si giardia


Scapa de viermii interstinali cu ajutorul ceaiului de pelin. Pelinul este cea mai eficienta si puternica planta impotriva viermilor si a parazitilor intestinali, secretand substante toxice pentru acestia. O cana de ceai de pelin sau doua linguri de tinctura, administrate zilnic timp de 14 zile te vor scapa de aceasta problema. Tratamentul poate fi urmat in paralel cu cel medicamentos.


Lipsa poftei de mancare


Persoanele care nu au pofta de mancare isi pot stimula apetitul cu o cura de pelin. Fie ca este vorba de o ceasca cu ceai, inainte de masa, sau o lingura cu sirop de pelin administrate cu 10 minute inainte de masa pe o perioada de doua saptamani, efectele pozitive nu vor intarzia sa apara.

Abuzul de pelin determină tulburări psihice, pierderea memoriei, greaţă şi tremurături. Tratamentele pe bază de pelin nu se ţin mai mult de două săptămâni.


Totalul afișărilor de pagină