vineri, 17 februarie 2012

Ceai de ceapa si nuca – remediu naturist impotriva racelii



Ingrediente:

  • 1 l de apa
  • 5 cepe mici cu tot cu coaja aurie taiate in jumatate
  • 5 nuci intregi sparte putin

Mod de preparare:

Toate se fierb la foc mic pana lichidul s-a redus la jumatate.Pe urma se strecoara si se bea cat mai fierbinte

Mod de servire:

Se poate indulci si cu miere de albine, se poate servi cu lamaie.

marți, 14 februarie 2012

Iubirea adevarata - despre iubire

A iubi este insasi legea vietii, asa cum reiese din articolul legea iubirii. Este una dintre cele mai sublime actiuni pe care o poate realiza o fiinta umana. Iubirea poate sa insoteasca toate celelalte acte fundamentale ale noastre. Daca invatam plini de iubire (cu pasiune) vom memora si vom intelege mult mai usor. Daca ascultam cu iubire, vom auzi mai multe si mult mai bine. Daca vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor capata o forta neinchipuit de mare. Daca vom adormi cu dragostea in suflet, somnul nostru va fi odihnitor si profund ca al unui copil. Daca vom gandi atunci cand suntem plini de iubire, gandurile noastre vor capata profunzime si stralucire. Gandurile care se cladesc prin iubire vor fi mai luminoase decat razele soarelui si mai patrunzatoare decat sagetile lui Arjuna.

Toate acestea si multe altele apara atunci cand iubirea este prezenta in fiinta noastra.

A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.

Dumnezeu este iubire. Cand facem loc iubirii in sufletul nostru, practci ii facem loc lui Dumnezeu insusi. Pentru ca iubirea sa poate intra in noi, egoul trebuie sa plece. Daca intra egoul, iubirea pleaca. Daca pleaca egoul, intra iubirea. Un om egoist nu va putea sa iubeasca. Egoul si iubirea se exclud reciproc, tot asa cum finitul nu poate sa se compare cu infinitul, tot asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina.

Cei mai multi se plang ca nu sunt iubiti. Multi imi spun: "L-am iubit din toata inima, iar el nu mi-a raspuns niciodata iubirii". Dar daca l-ai iubit cu adevarat, de ce suferi ca el nu te-a iubit? Nu stiti oare ca iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. Atat timp cat suferiti din cauza iubirii inseamna ca inca nu ati cunoscut iubirea adevarat.

Daca Dumnezeu ar conditiona iubirea Sa de dragostea noastra pentru El, am sucomba cu totii intr-o clipa.

Iubirea inseamna daruirre totala, inseamna uitare de sine. Si, asa cum se intampla in lumea spirituala, plina de paradoxuri,. abia atunci cand vom uita de sine vom incepe sa ne reamintim de SINE.

Atat timp cat tu ceri ceva in schimbul iubirii tale, inseamna ca nu ti-ai depasit egoul. Cum poate sa incapa nelimitatul in ceva limitat? Atata timp cat suntem egotici, iubirea noastra nu este iubire. Este altceva ce seamna cu iubirea, dar nu este iubire. Poate fi atractie sexuala, poate fi mila, poate fi respect, poate fi nevoia de a proteja sau de a fi protejat, dar nu este iubire. Pe toate acestea, noi le numim iubire, dar ele nu sunt altceva decat reflexe limitate ale iubirii nelimitate.

Sa invatam sa iubim cu adevarat, fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre. Ba din potriva, sa ne bucuram ca ni se permite sa manifestam iubirea. Par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este aproape de negasit. N-o mai intalnim nici in filme (nici macar in filmele de desene animate). Dar atata timp cat cineva o mai pomeneste si isi doreste din toata inima sa o manifeste, mai exista o speranta ca ea sa renasca. Iubiti-va din toata inima pe voi insiva si nu va fie rusine de aceasta iubire. Foarte multi oameni se urasc pe ei insisi, de cele mai multe ori fara un motiv real, doar din plictiseala sau o ignoranta crasa. Iubiti-va asa cum sunteti daca doriti sa va transformati. Nu asteptati sa va transformati pentru a ajunge sa va iubiti, pentru ca nimic nu poate fi transformat in bine, in lipsa iubirii.

"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insutui", dar cum sa-ti iubesti aproapele cand tu nu te iubesti pe tine insuti?

Asa cum te ingrijesti de propria ta viata, ingrijeste-te de viata tuturor si atunci viata ta va capata o dimensiune sublima.

Multi sunt de acord ca iubirea adevarata e minunata si ma intreaba cum sa ajunga la ea. Ea este deja in voi, nu exista nici o reteta magica a iubirii pure. Daruirea de sine, sacrificiul total, rugaciunea si Gratia Divina te vor conduce cu siguranta acolo unde doresti, dar trebuie sa doresti asta din toata inima ta, din tot cugetul tau si din tot sufletul tau.


Tratamentul hemoroizilor implica alinarea simptomelor. Pentru a reduce durerea si pruritul hemoroizilor se pot incerca urmatoarele metode:
- sa se faca bai de sezut, sa se aseze intr-un budoar cu apa calda de mai multe ori pe zi. Sa nu se adauge nimic in apa
- sa se utilizeze o crema pentru hemoroizi (ca de exemplu preparatul H) sau supozitoare. Sa se urmeze instructiunile de pe ambalaj. Aceste produse amelioreaza simptomele, dar nu micsoreaza hemoroizii
- sa nu se forteze defecatia in timpul peristalticii intestinale. Sa se consulte medicul in legatura cu utilizarea delaxative usoare pentru a inlatura constipatia
- sa se evite deshidratarea.

Pentru a indeparta constipatia:
- sa se creasca cantitatea de fibre din dieta prin consumarea mai multor fructe, legume si cereale integrale. 5-10 linguri de fructe sau legume sunt recomandate in fiecare zi. Suplimentele de fibre pot fi utile, de exemplu Metamucil si Citrucel
- sa se consulte medicul in legatura cu administrarea de laxative
- sa se efectueze exercitii in mod regulat. Chiar si plimbarile periodice imbunatatesc tranzitul intestinal
- sa se goleasca intestinele cand apare senzatia imperioasa de defecare. Imediat dupa o masa, persoana va prezenta o senzatie de defecatie. Aceasta reprezinta un moment optim pentru o vizita la baie.

Daca aceste metode nu usureaza simptomele, ar putea fi necesar tratamentul chirurgical pentru suprimarea hemoroizilor. Cateva procedee diferite, care se realizeaza in spital sau in cabinetul medical sunt disponibile pentru a indeparta sau micsora hemoroizii. Acestea cuprind:
- ligaturarea cu banda elastica: medicul innoada o banda elastica in jurul hemoroizilor ca sa opreasca circulatia sanguina la acest nivel. Astfel hemoroizii se retrag si dispar
- scleroterapia – medicul injecteaza solutii chimice la nivelul hemoroizilor pentru a-i micsora
- coagularea laser (cu infrarosii) – aceasta metoda indeparteza hemoroizii prin cauterizare
- hemoroidectomia – procedeu chirurgical prin care se indeparteaza hemoro

vineri, 10 februarie 2012

Arta de a prepara o cafea

cafea

cafea

Ceasca de cafea este cea mai buna carte de vizita a gazdei. In cafea, se simte daca stii sa te faci pretuita, sa-ti prezinti rafinamntul sau daca o faci din obligatie, pentru ca asa se cade. Trebuie talent, ca sa faci o cafeluta buna, dar, daca nu cunosti cateva reguli de baza, totul este degeaba. Cu spiritul lor intrat in proverb, francezii spun ca, atunci cand cafeaua este ispititoare, si gazda devine incantatoare.

Cateva reguli generale

Apa de la robinet strica, din start, cafeluta. Nu poti ascunde senzatia de clor, gustul de metal coclit, si acel iz specific apei statute. Apa fiarta in prealabil nu rezolva decat partial toate acestea. Ideala este apa plata. La apa minerala, nici sa nu te gandesti.

Cafeaua trebuie sa fie in termen de valabilitate si proaspat macinata. Sigilata in vid, este perfecta cand o desigilezi. A doua zi, e buna numai daca a fost tinuta la congelator, in pungi speciale, ermetice. In caz contrar, poti s-o arunci, sau s-o bei in cadru restrans.

Amestecul de cafele te califica pe linie de rafinament, dar trebuie sa te pricepi. Gazdele care se respecta isi incearca totusi propriul amestec, cautandu-si personalizarea in cafea.

Multi prefera cafeaua neindulcita. De aceea, o gazda care isi respecta musafirii le ofera zaharul separat, in pliculete, cubulete sau in zaharnita – cu o lingurita de arigint.

Cafeaua clasica, arhicunoscuta

Fierbi in ibric apa, portionata in prealabil. Cand clocoteste, dai focul
foarte mic si rastorni, dintr-o miscare, tot praful de cafea. Daca il
introduci “cate putin”, ca sa nu dea pe dinafara, obtii mai mult posirca,
decat cafea.

Lasi pana e aproape gata sa dea in foc, stingi, aduni cu o lingurita
caimacul, pe care il pui in cesti si acoperi ibricul pentru 3-5 minute,
dupa care umpli cestile, fara sa amesteci.

Inainte de a pune in cesti, poti adauga o lingurita de rom sau de coniac,
daca socotesti ca a cazul. Se exclude whisky, bautura scotiana, care nu
cadreaza cu cafeaua, bautura meridionala.

Daca vrei sa faci un plus de regie, pui alaturi, pe o farfurioara de
dulceata, putina frisca, batuta cu mixerul. Atentie: frisca din smantana
nefermentata. Frisca gata batuta este un surogat si strica gustul
rafinat.

Regula: cestile nu se servesc pline ochi. Nivelul potrivit este la 5 mm
sub bordura cestii.

Cafeaua turceasca

Nu este usor sa o prepari la bloc, dar, daca stai la vila, merita sa te
dai mare. Iti trebuie doar o plita cu focar, jar si cenusa incinsa.

In ibricul cu apa rece, se introduce cafeaua si zaharul. Se asaza ibricul
pe plita incinsa si se asteapta veghind; pe de o parte, ajunge incet la
fierbere, pe de alta parte, odata ajuns, da rapid in foc.

Inainte de a incepe sa dea in clocot, il scoti de pe plita si il ingropi
in cenusa incinsa, cam 30% din inaltimea ibricului.

Supraveghezi atenta: in cenusa incinsa, cafeaua trebuie sa fiarba mocnit,
fara sa dea in foc. Ideal ar fi sa dureze 10-15 minute, dar daca “se
umfla” trebuie retrasa din cenusa. Reusita se va cunoaste dupa stratul
gros de caimac format.

Cafeaua turceasca se toarna imediat in cesti, impreuna cu caimacul si se
serveste fierbinte. Turcii adora cafeaua oparita. In plus, desi tutunul
dauneaza grav sanatatii, o cafea turceasca fara o tigara buna, parca n-ar
mai fi chiar atat de turceasca.

Cafelele moderne

Cafea vieneza. Se face un amestec de cafea solubila, smantana dulce
(nefermentata), sirop, inghetata de vanilie, ciocolata amara rasa si se
lasa la frigider. Inainte de servire, se mixeaza bine, se introduce un
cub de gheata, se orneaza cu ciocolata rasa si se serveste.

Cafea granita. Se prepara o cafea tare din praf solubil, se lasa la
frigider si se serveste dupa ce i s-a adaugat o lingurita de smantana
nefermentata si a fost batuta cu mixerul. Se serveste rece, cu un cub de
gheata.

Cafea irish. Cate doua bucati de zahar cubic (mic) in fiecare pahar, cate
50 ml whisky, cafea tare si foarte calda. Separat, se mixeaza cate o
lingurita de smantana nefermentata, care se toarna in pahare incet, ca sa
ramana la suprafata. Se poate servi fara lingurita.

Cafea braziliana. Se fierbe in apa un amestec egal de cafea, cacao si
zahar, omogenizate in prealabil. Se toarna in cesti si se serveste calda.

Cafea vieneza melange. Se bat 4 galbenusuri, cu 125 g de zahar pudra. Se
adauga cafea calda si lapte fiert, batand in continuare, pana apare o
spuma slaba. Se toarna in pahare mari, incalzite, si se acopera cu
smantana.

Cafeaua filtru, cafeaua expresso, presata si altele sunt foarte la moda,
recomandate de producatorii aparatelor respective. Retetele se gasesc in
prospect, gustul e perfect, aroma de exceptie, dar farmecul romantic al
unei cafele ca pe vremuri este doar o amintire.

duminică, 5 februarie 2012


Fie ca s-au format in urma unei sarcini , fie pentru simplu fapt ca ai luat in greutate mult , vergeturile au totusi un remediu.

Exercitii fizice

Sunt, probabil, cel mai bun mod de a trata in mod eficient orice indispozitie. Ajuta la prevenirea si scaparea de vergeturi. Fa miscare in mod regulat, iar pielea va ramane ferma si nu se va afla in pericol sa faca vergeturi.

Evita deshidratarea

Daca toata lumea spune „bea apa multa”, n-o spune degeaba. Este un alt mod de a scapa de vergeturi si iti ajuta organismul sa ramana hidratat si curat din interior.

Maseaza-te

Masajul imbunatateste circulatia sangelui in organism, iar un masaj aplicat regulat pe zonele cu vergeturi ale corpului, de trei ori pe zi, te vor ajuta sa scapi de ele. Va ajuta si la relaxarea corpului.

Cum sa scapi de vergeturi acasa

Unt de cacao: este una dintre cele mai sigure metode de a scapa de vergeturi. Acesta intra adanc in piele si vindeca intinderile pielii.

Zeama de lamaie: aplica suc de lamaie (pur, fara aditivi) pe suprafata afectata si acesta va reduce vizibilitatea vergeturilor. Acidul din sucul de lamaie albeste cicatricile de pe piele si acestea se pot estompa treptat.

Vitaminele A, C si E: consumul de alimente bogate in vitamine ajuta la eliminarea vergeturilor. Vitamina A se gaseste in alimente cum ar fi laptele, untul, sfecla si alte legume cu frunze verzi. Vitamina C in capsuni, portocale, lamai si altele, iar vitamina E in nuci, uleiuri etc.

miercuri, 1 februarie 2012


Aşa cum a subliniat în mod întemeiat, primăvara vine şi ne rasfata pielea noastra.
. Piele, desigur,faciala si corporala

Deci, aici este o reţetă uşor de frecare a corpului, pe care, desigur, merita incercat:

5 linguri de sare
1 lingura ulei de masline
1 lamaie

proces simplu:
Într-un castron se amestecă sare cu ulei de măsline şi apoi stoarce peste lamaie si face atat de subtire, astfel încât să puteţi întinde.


Gata. Usor si eficient!
Imaginaţi-vă, de asemenea, cât de frumos te miros baie de mirosul de lamaie!
merită încercat!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

1 lingura de bicarbonat de sodiu şi puţină smântână.
toarnă smântână în bicarbonat de sodiu pana devine o crema groasa.

Este uimitor si crede-ma am incercat toate produsele înainte....
Crema hidrateaza profund pielea şi se simte moale si curata!
Incearca-l! Costul este minim ... în ceea ce priveşte tot ce este pe piaţă. in afară de smântână, poti pune lapte. Doar crema este mai grasa si hidrateaza mai bine.Şi, desigur, nu te limita la fata . Se poate aplica pe gât, decolteu, coate şi genunchi.



Totalul afișărilor de pagină