marți, 11 mai 2010

Ingrijire corporala

Plante pentru păr
Devenit deja o “legendă”, şamponul cu ouă şi rom conferă părului un aspect senzaţional. Se bat trei gălbenuşuri cu o lingură de rom, iar amestecul obţinut se aplică pe părul umed. Se masează câteva minute şi se clăteşte cu apă călduţă. Pentru a păstra forma şi aspectul coafurii, putem înlocui fixativul cu banala... glicerină alimentară. Se dizolvă câteva foiţe în puţină apă rece, apoi se aplică soluţia obţinută pe părul umed. Glicerina asigură părului şi o strălucire deosebită. Frunzele de salvie sunt o alternativă excelentă pentru a întârzia apariţia firelor de păr alb. Se prepară o pastă dintr-un decoct concentrat de salvie (50 de grame de plantă la 500 ml de apă clocotită) şi argilă. Amestecul se aplică pe părul umezit în prealabil, se lasă să se usuce, apoi se clăteşte cu ceai de muşeţel. Tratamentul se repetă săptămânal.
Măşti de legume pentru ten

Mască de morcov - un morcov de mărime medie se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mică, apoi se amestecă cu o linguriţă de ulei de măsline. Compoziţia obţinută se ţine aproximativ două ore la frigider. Se întinde preparatul de jur împrejurul ochilor, se lasă să acţioneze 30 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.
Mască de praz - se fierb frunzele timp de 30 de minute, se lasă să se răcească, se scot şi se storc foarte bine. Se strivesc până când devin o pastă omogenă, care se aplică pe faţa proaspăt curăţată. Masca se ţine 15 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Tratamentul se repetă de două-trei ori pe săptămână.

Păducel pentru bătături
Prepară un decoct de păducel din 2-3 linguri de frunze mărunţite, peste care turnăm o cană de apă. Se fierbe 10 minute la foc mic, apoi se acoperă şi se lasă la răcit o jumătate de oră. Se aplică pe bătături câte 15 minute sub formă de comprese.



Dacă ai tenul gras şi doreşti o mască exfoliantă, una pe bază de cereale face minuni. Ingrediente: o jumătate de ceşcuţă de orz, o jumătate de ceşcuţă de orez măcinate foarte fin, un gălbenuş de ou, o jumătate de linguriţă de miere şi o linguriţă de ulei de măsline. Preparare: amestecă foarte bine toate ingredientele şi aplică-le pe faţă şi pe decolteu. După 20 de minute îndepărtează masca cu apă călduţă. Ulei relaxant pentru duş

O baie relaxantă pe bază de ulei de plante îţi va da doza de energie şi vitalitate. Ingrediente: amestecă trei linguri de sare de mare cu o linguriţă de ulei din plante (lavandă, vanilie sau trandafiri) pe care îl poţi achiziţiona din orice farmacie cu produse naturiste. Cu această emulsie masează-te delicat pe corp în timpul duşului. La sfârşit tamponează-ţi uşor pielea cu un prosop din bumbac şi te vei simţi mult mai bine.

Loţiune pentru păr

Un remediu excelent pentru părul gras cu exces de sebuum este loţiunea preparată din patru linguriţe de plante uscate, urzică, rozmarin, coada-calului şi cimbru, la 150 ml apă. Se prepară infuzia de plante, se strecoară şi se mai adaugă o linguriţă de suc proaspăt de lămâie sau o linguriţă de oţet de mere. După spălare, pe părul umed, cu loţiunea obţinută se masează bine scalpul, se lasă să se usuce de la sine şi apoi se clăteşte cu apă caldă.

Pastă de struguri pentru picioare

Frumuseţea picioarelor este importantă pentru orice femeie. Pentru regenerarea şi catifelarea pielii picioarelor este indicată o mască pe bază de struguri. Preparare: se strivesc foarte bine boabele unui ciorchine de struguri albi (fără sâmburi) până se obţine o pastă omogenă, se adaugă o linguriţă de sare marină şi se amestecă foarte bine. Se întinde pasta obţinută pe picioare şi se lasă să acţioneze 5-10 minute, după care se îndepărtează cu un burete înmuiat în apă călduţă şi stors puţin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină