marți, 20 iulie 2010

Rezolva micile probleme de frumusete ale verii

Vara aduce cu ea mai mult decat soare si vacanta, aduce si numeroase probleme de intretinere a frumusetii, care devin suparatoare. Fie ca vorbim de piele, care isi demonstreaza din plin sensibilitatea sub soarele arzator, fie ca vorbim de produsele de machiaj care isi pierd capacitatile.


Problema: Te bronzezi cu forma ochelarilor de soare
Rezolvare: Acest lucru se intampla cand filtrul UV al ochelarilor tai de soare este mai ridicat decat cel al cremei de protectie solara. Ai doua solutii: fie sa aplici o crema cu un nivel SPF mai mare, mai ales cand mergi pe strada, fie sa renunti la ochelarii de soare cand stai pe sezlong special pentru a te bronza.

Problema: Pielea ta este foarte lucioasa
Rezolvare: Umiditatea stimuleaza productia de ulei dn piele. In timpul verii umiditatea creste foarte mult, iar asociata cu o caldura puternica duce la un aspect lucios al pielii. Recomandarea noastra este sa folosesti un tonic de cel putin doua ori pe zi, iar in timpul zilei sa elimini excesul de ulei cu un sevetel, tamponand usor tenul, nu stergandu-l. De asemenea, renunta la fondul de ten cand temperaturile sunt foarte ridicate, da un aspect si mai lucios.

Problema: Au aparut obraznicii pistrui.
Rezolvare:
Pistruii nu sunt chiar o problema, insa in timpul verii se inmultesc suparator de mult. Aplica o crema cu un grad de protectie solara ridicat, nu renunta la palarie si la ochelarii de soare. Evita cat poti de mult sa stai direct in soare. Din pacate, pistruii nu pot fi decat preveniti, nu pot fi acoperiti.

Problema: Soarele iti prajeste parul.
Rezolvare: Cu cat parul tau este mai lung cu atat are mai multa nevoie de protectie. Daca nu vrei sa se transforme in paie, sub soare, spala-l in fiecare zi cu un sampon hidratant si foloseste balsam numai pe varfuri. Lasa-l sa se usuce natural si evita ustensilele de coafare cu incalzire. Daca le folosesti, aplica un produs care protejeaza parul de efectele lor. Cand esti la plaja, aplica pe par putina lotiune de protectie solara, va preveni uscarea lui si aspectul sifonat.

Problema: Spatele tau se umple de acnee.
Rezolvare: Spatele este plin de glande de ulei, fiind primul loc in care acneea se arata sub efectul umezelii specifica verii. Transpiratia este cauza principala a acneei, astfel ca acneea pe spate nu este deloc neobisnuita vara. Inainte de a te baga la somn, aplica un produs ce contine benzoil peroxid direct pe cosuri. Acesta le va usca si va distruge bacteriile. Pentru a pastra porii curati spala spatele cu un gel de dus care contine acid salicilic.

Problema: Noile sandale ti-au facut bataturi
Rezolvare: In general, vara pielea este mult mai sensibila, asa ca este si mult mai predispusa la bataturi facute de incaltamintea noua. Daca basica este intacta, dezinfecteaza un ac cu alcool, apoi sparge basica. Dar nu inlatura pielea. Aplica un plasture peste si batatura se va usca. Daca basica s-a spart, aplica o crema cu antibiotic pentru a preveni o infectie si acopera cu un plasture. Redu frecarea pielii cu sandaua aplicand pe picioare o pudra, astfel incat picioarele tale sa nu mai transpire.

Problema: Produsele de machiaj nu vor sa te mai asculte
Rezolvare: Evita sa folosesti foarte multe produse de make-up. Daca vrei sa folosesti un fond de ten, amesteca parti egale de crema de fata cu fond de ten, astfel incat sa nu se increteasca si nici sa nu dea un aspect prea lucios. Daca eyelinerul se scurge si nu sta locului, treci la o formula pe baza de gel, dureaza mai mult, mai ales pentru ca sunt opace. Alege, de asemenea, farduri de ochi care nu se incretesc la umezeala. Cele mai bune sunt formulele mate si minerale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină