duminică, 17 octombrie 2010

9 ingrediente naturale de adăugat în apa de baie

Venirea perioadei reci mă face să caut din ce în ce mai des căldura, fie că vine dintr-o cană aburindă de ceai sau ciocolată caldă, de la cuptorul în care se coace o pâine sau cel mai simplu și la îndemână de la o cadă plină cu apă fierbinte. Adaug în apa din cadă diferite ingrediente, toate naturale, care ridică o baie obișnuită de la rangul de simplă necesitate, la rang de răsfăț.

Iată ce ar trebui să aveți la îndemână dacă vreți să îmi urmați exemplul:

MIERE ȘI LAPTE

Este o combinație imbatabilă. Aveți nevoie de 1 litru de lapte și o cană de miere. Cel mai simplu este să le puneți în cadă înainte de a drumul la apă, le amestecați ușor cu jetul de la duș, după care lăsați apa să curgă. O altă metodă este să încălziți laptele la foc mic, adăugați mierea și amestecați ușor până când se topește, dar trebuie să aveți grijă să nu dea în fiert.

La sfărșitul băii clătiți-vă pe corp foarte bine cu apă din abundență pentru a îndepărta și ultimele urme de lapte. Lasă pielea moale și hidratată.

OȚET DE MERE

Aveți nevoie de 250 de ml de oțet de mere. Se adaugă în apa caldă și are efect de înviorare, este excelent dacă aveți pielea grasă.

DROJDIE DE BERE

Dizolvați aproximativ 100 de grame de drojdie de bere într-un litru de apă caldă, pe care apoi o adăugați în apa de baie. Drojdia de bere este recomandată celor care au pielea uscată sau aspră.

TĂRÂȚE ȘI LAPTE

Fierbeți tărâțele pentru aproximativ 15 minute în 2 litrii de lapte. Lichidul rezultat se adaugă în apa de baie. Clătiți-vă pe corp foarte bine cu apă caldă pentru a îndepărta și ultimele urme de lapte

ARGILĂ ALBĂ

Dacă vă doriți o adevărată dezintoxicare a pielii adăugați în apa de baie 300-400 de grame de argilă albă, stați în apă maxim 30 de minute, după care clătiți-vă folosind doar apă simplă, fără să folosiți săpun. Veți simți pielea curată, argila este recunoscută pentru proprietățile sale de îndepărtare a celulelor moarte.

ULEIURI ESENȚIALE

Adăugați maxim 10 picături de uleiuri esențiale în 50 de ml de ulei de măsline, pe care îl adăugați apoi în apa de baie.

SARE DE MARE

Sarea de mare este bogată în minerale care au efect benefic asupra pielii. Adăugați 250-300 de grame de sare de mare în apa caldă și nu stați în cadă mai mult de 20-25 de minute.

APA DE TRANDAFIRI

Fie că o cumpărați dintr-un magazin naturist, fie că o pregătiți acasă, apa de trandafiri adăugată în apa de baie are efect de hidratare. Dacă doriți să o pregătiți acasă aveți nevoie de 50 de grame de petale de trandafiri și un litru de apă pe care care să le puneți împreună la fiert pentru 20 de minute la foc foarte mic.

Răciți lichidul astfel obținut, strecurați și adăugați în apa de baie. Pentru relaxare puteți adăuga în apa pe care o fierbeți, pe lângă petalele de trandafir și cîteva flori de lavandă sau rămurele de rozmarin.

Voi ce ingrediente naturale folosiți pentru a vă transforma baia într-un mic răsfăț?

Un comentariu:

Totalul afișărilor de pagină