sâmbătă, 5 septembrie 2009

Tipuri de manichiura pe care trebuie sa le incerci

Sunt cativa ani buni de cand imi fac manichiura, si intotdeauna am preferat sa aleg clasica manichiura frantuzeasca deorece se potriveste in orice situatie, nu iese in evidenta si poate fi construita pe unghii oricat de scurte sau de lungi.

Insa, mai nou, am avut norocul sa intalnesc intr-un mediu profesionist o adevarata artista din acest punct de vedere care m-a incurajat sa incerc si altceva.

Iata 3 dintre cele mai interesante tendinte ale acestei toamne, tipuri de manichiura pe care le poti face chiar si tu acasa:

PENTRU BIROU
Acest tip de manichiura a aparut initial in anii 1920, cu denumirea de "manichiura luna", insa anul acesta ea a fost readusa ca si tendinta de catre Christian Dior.

Manichiura "jumatate de luna" pare desprinsa din filmele alb-negru, care este potrivita unei femei puternice si de cariera, plina de eleganta dar moderna.

Nu trebuie sa te limitezi doar la alb-negru ci poti incerca o multime de alte combinatii de culori. Spre exemplu Dita Von Teese este adepta acestei manichiuri si ea o poarta doar in varianta rosu-alb.





Pasul 1
Aplica un strat de oja alba opaca (incearca Avon set manichiura frantuzeasca - 30 lei) peste intreaga nunta si asteapta sa se usuce complet.

Pasul 2
Aplica la baza unghiei benzi pentru manichiura French, la o treime de varful unghiei.

Pasul 3
Aplica o oja neagra (incearca Sephora by OPI - 27 lei) de la banda pana la varful unghiei de doua ori. Cand este complet uscata, elimina banda si aplica un strat de lac de unghii.

PENTRU UN WEEK-END CU PRIETENII

Nuantele subtile din aceeasi gama de culori pot avea un efect foarte dragut si modern. Cea mai buna parte este ca poti picta unghiile in 5 nuante diferite ajutata numai de doua culori principale.
Pasul 1
Pregateste 4 castronase mici curate, sau chiar dopuri de la sticle de plastic. Alege culoarea principala pe care o doresti - rosu, albastru, maron, verde, etc. si o oja intr-o nuanta alb-crem si scobitori pentru a amesteca nuantele.

Pasul 2

Aplica in fiecare castron cate 3 picaturi din culoarea de baza si apoi o jumatate de picatura, o picatura, doua, respectiv trei in fiecare dintre celelalte patru recipiente, pentru a construi nuantele gradate.



Pasul 3
Incepe cu nuanta principala pe unghia de la degetul mic si apoi aplica restul de nuante de la cea mai inchisa la cea mai deschisa.
Incearca la Sephora setul Calvin Klein Splendid Glam Mini Nail Enamel Collection



PENTRU O PETRECERE

Culorile metalizate sunt moderne, in tendinte si foarte feminine. Daca amesteci nuante de auriu cu nuante de argintiu cu siguranta vei intoarce numeroase priviri.



Pasul 1
Aplica pe toata unghia un lac de unghii in nuanta argintiu inchis (culoarea pe recipiente se numeste gunmetal). Poti incerca Laura Mercier Gunmetal nail laquer. Lasa cel putin 5 minute sa se usuce bine.

Pasul 2
Aplica un strat subtire de oja aurie care sa dea acel efect de glam unghiilor tale.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină