duminică, 6 septembrie 2009

Varfuri despicate. Cum le prevenim?

Cauza varfurilor despicate este reprezentata de disparitia cuticulei protectoare in acea zona. Desi varfurile despicate pot aparea la orice tip de par, acestea apar mai ales la parul casant sau uscat.

Cauzele aparitiei acestei deteriorari a varfurilor de par pot fi multiple: clorul din piscine, purtarea parului strans legat, lipsa de vitamine a organismului, soarele excesiv, apa sarata a marii, stylingul exagerat (vopsirea repetata la intervale mici de timp, placa electrica, etc.)

Alte cauze ar putea fi perierea parului atunci cand acesta este inca ud sau chiar perierea zilnica excesiva.

Ce poti face pentru a preveni?

In primul rand, sa te tunzi regulat! O data la doua luni este indicat sa ii faci o vizita stilistului tau! Asta nu inseamna ca vei taia excesiv din el, ci doar varfurile tocite. Parul va creste mai repede si mai sanatos!

Dupa baie, foloseste intotdeauna un balsam hranitor si o masca de par. Balsamul contine vitamine pentru fortifierea firului si, in cateva saptamani, vei observa ca parul tau este mai rezistent, se rupe mai putin si este mai viguros. Pentru ca balsamul sa intre mai usor in par si sa ajunga pana la varfuri, foloseste un pieptene cu dinti mari si intinde balsamul pe intreaga lungime a firului.

Dupa baie nu sterge parul cu prosopul si mai ales nu il freca in speranta ca il vei usca mai repede. In momentul in care iti usuci parul cu ajutorului unui prosop, nu faci altceva decat sa il rupi si sa accentuezi despicarea varfurilor.
Alte mici trucuri

Ai grija de par atunci cand stai in soare. Firele de par sunt foarte sensibile la razele puternice, astfel ca poarta ori o palarie sau daca nu esti adepta lor, pe piata se gasesc produse special pentru protectia lui ca balsamuri sau chiar creme.

Evita sa folosesti perii din plastic. Mai bine, da mai multi bani pe o perie din par natural care este mult mai blanda cu parul si in plus eviti in acest fel electrizarea lui. Incearca serumuri si alte produse pentru varfuri despicate. Acestea nu vor repara firul, dar cel putin ii vor imbunatati aspectul.

Dormi pe o perna de satin sau matase care va diminua riscul incalcirii parului.

Periodic incearca sa iti clatesti parul cu apa rece si sa maseazi scalpul cateva minute.

O alta regula pe care trebuie sa o respecti cu strictete este sa nu folosesti in exces fixativ, spuma, ceara sau alte geluri pentru par.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină