marți, 26 ianuarie 2010

Coriandrul si ColonHelp



coriandru-ColonHelp
Elimina gazele intestinale. Combate balonarile. Este recomandat in combaterea colicilor abdominale. Trateaza parazitii intestinali. Previne meteorismul. Acestea sunt motivele pentru care coriandrul a fost introdus in componenta produsului Colonhelp.
Studiile au demonstrat ca aceasta planta contine ulei volatil (coriandrol, geraniol, cimol), lipide, amidon, pectine, minerale. Prin continutul sau, coriandrul are actiune carminativa, calmand durerile abdominale si prevenind aparitia gazelor intestinale. De asemenea, imbunatateste digestia, uleiul volatil din componenta coriandrului stimuland secretia sucurilor digestive. Coriandrul este apreciat si pentru proprietatile bactericide. In compozitia produsului Colonhelp, coriandrul se gaseste in combinatie cu alte ingrediente care ii potenteaza actiunea carminativa (chimen, oregano, patrunjel). Coriandrul este o buna sursa de bioflavonoide, care sunt bune in cazul hemoroizilor, varicelor si al altor probleme ale venelor.

Condiment si medicament

Coriandrul (Coriandrum sativum) este o planta aromatica, de la care se folosesc fie frunzele proaspete, fie fructele (semintele) care au un gust dulce-amarui, cu o usoara tenta de iuteala.
Coriandrul este cunoscut de mai bine de 2000 de ani. Semintele de coriandru sunt mentionate in vechile scrieri sanscrite, de asemenea seminte de coriandru au fost descoperite in mormintele egiptene. Romanii stropeau carnea cu un amestec de coriandru, chimen si otet, pentru ca aceasta sa nu se altereze. Coriandrul era una dintre plantele amare pe care evreii erau obligati sa le manance de Pasti in amintirea chinurilor poporului lui Israel pe pamantul egiptean. In prezent, coriandrul este folosit pentru condimentarea sosurilor, a legumelor si produselor de patiserie.
In medicina populara, coriandrul este intrebuintat in tratamentul bolilor gastrice si intestinale.

Proprietatile terapeutice ale coriandrului

1) In afectiunile sistemului digestiv

  • eficient in aerofagie si balonare;
  • adjuvant in lipsa poftei de mancare, in indigestii si tulburari digestive;
  • recomandat in combaterea colicilor abdominale;
  • proprietati colecistokinetice, usurand digestia prin stimularea secretiei digestive.

2) Tonic si stimulent

  • recomandat in astenie si oboseala generala;
  • stimulent al memoriei;
  • euforizant si analgezic util persoanelor care sufera de migrene, oboseala/epuizare nervoasa.

3) Proprietati antiinfectioase, antivirale

  • important bactericid si paraziticid;
  • extrem de util in tratarea enterocolitelor fermentative, cistitelor cu E. coli si a gripelor.

4) Afrodisiac

  • stimulator al circulatiei sangvine in organele din sfera genitala.

5) Analgezic

  • indicat ca adjuvant in boli reumatismale, dureri musculare si osteoarticulare;
  • recomandat in tratarea artrozelor, artritelor, periartritelor, sciaticii, nevralgiei si gutei.

6) Stimulator al circulatiei periferice

  • util pentru persoanele care au probleme ale sistemului circulator periferic.
Studiile facute in mai multe spitale din Asia in ultimii ani au aratat ca acest condiment are si proprietati anxiolitice si calmante, fiind recomandat in caz de anxietate sau stari depresive. Coriandrul ajuta si la prevenirea si tratarea cancerului hepatic, de colon, de san, a diabetului, hemoroizilor.
Pentru toate aceste proprietati am introdus coriandrul in formula Colonhelp unde, impreuna cu restul componentelor, isi pontenteaza efectele. Colonhelp este prin excelenta un produs extrem de usor de folosit, cu calitati terapeutice deosebite.

Un comentariu:

Totalul afișărilor de pagină