duminică, 10 ianuarie 2010

Cum ai grija de parul degradat?


Cum-ai-grija-de-parul-degraIarna este o perioada în care parul tau are nevoie de îngrijire mai mult ca oricand. Mai ales daca obisnuiesti sa porti caciuli sau palarii pentru ca prin agresiune, acestea subtiaza firul de par si îl îngrasa.
La exteriorul firului de par se afla cuticula, formata din celule bine keratinizate care reactioneaza la diferiti factori externi si interni, printre care caldura, frigul, umezeala. La caldura sau umezeala cuticula se deschide pentru ca structura chimica a firului de par sufera modificari. Acesti factori au efect si asupra scalpului care secreta mai mult sebum, ducand astfel la îngrasarea parului. La frig, cuticula se închide protejand astfel podoaba capilara. Pentru un par sanatos expertii recomanda spalarea lui la 2-3 zile. Poti mari acest termen utilizand un sampon de hidratare cu degresare foarte puternica si evitand apa fierbinte. Este indicat sa faci o vizita la coafor din cand în cand, pentru a reda frumusetea si sanatatea parului tau. Cu toate ca sunt destul de costisitoare, tratamentele efectuate în saloanele de coafura se numara printre cele mai eficiente metode pentru a-ti regenera parul. Merita sa investesti în frumusetea ta.
Vitamine pentru par
Alimentatia este vitala pentru un par sanatos. Compozitia chimica a parului este complexa, acesta fiind constituit din substante organice, anorganice si apa, asa ca în fiecare zi trebuie sa ai în vedere asigurarea necesarului de vitamine pentru par precum: B 6, B 12, Cu, Ca, Mg, Zn, dar si lipide si proteine care se gasesc în principal în carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină