marți, 11 august 2009

Cum sa-ti ingrijesti parul!

Mastile pentru ingrijirea parului sunt cu adevarat spectaculoase daca sunt folosite periodic si adaptate tipului de par. Sunt usor de preparat si mult mai sigure decat cele din comert. In plus, poti sa-ti folosesti imaginatia si sa adaugi acele ingredinte care-ti plac si iti hranesc parul.

Masti pentru parul uscat

Se amesteca doua galbenusuri de ou cu o lingura de ulei de masline(atat cat este necesar pentru a nu ingrasa parul) si o lingura de iaurt. Pasta rezultata se tine pe par timp de 30 de minute.

O alta solutie pentru ingrijirea periodica a parului uscat este masca din doua galbenusuri cu o lingura de ulei de porumb si cu o lingura de rom. Masca se lasa sa actioneze 30 de minute, apoi parul se clateste.

Daca iti aplace gustul fructului de avocado poti sa-l folosesti si pentru parul uscat.Se amesteca o jumatate de avocado copt, o jumatate de banana, un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline. Masca se tine pe par 1 ora. Apoi parul se va spala cu un sampon pentru par normal.

Pentru mai mult volum

Pentru parul subtire si lipsit de volum se prepara o data pe saptamana o masca din argila verde, ulei de masline(5 picaturi) si ulei de cimbru(5 picaturi). Se aplica pe toata lungimea firului de par, se lasa sa actioneze 20 de minute dupa care parul se clateste. La final se spala cu apa in care s-au fiert diverse plante medicinale (musetel, tei, urzica).

Pentru toate tipurile de par

Se amesteca o banana zdrobita, 1/2 lingura suc de lamaie, o lingura ulei de floarea-soarelui. Pasta obtinuta se tine pe par jumatate de ora dupa care parul se spala cu sampon.

Remediul naturist pentru parul gras

Daca parul gras iti da batai de cap ii vi de hac cu masca din lamiae, galbenus de ou si brusture. Lamaia si brusturele absorb sebumul acumulat pe pielea capului. Ai nevoie doar de 100 ml suc de la o lamaie, un galbenus de ou si ulei de radacina de brusture.

Alimentatia corecta pentru un par sanatos


Stiai ca ceea ce mananci are efect si asupra sanatatii parului tau? Organismul isi ia din alimentele pe care le consumam substantele necesare unei cresteri sanatoase a firului de par, astfel ca atata timp cat ii oferi ceea ce are nevoie, podoaba ta capilara nu va avea de suferit.


Ba mai mult, vei putea totodata preveni eventualele afectiuni pe care aceasta le-ar putea avea pe viitor: uscare excesiva, pierderea volumului , lipsa stralucrii si caderea firelor de par. Esential este sa stii ce sa consumi, in ce cantitati si sa nu faci nicidoatata excese. Si nu uita, incearca sa te tii pe cat posibil departe de mancarea de tip fast-food: nu numai ca te ingrasa vazand cu ochii dar provoaca si anumite dereglari hormonale greu de tratat ulterior.


Carne: de vita, pui si somon

Carnea de vita este indicata a fi consumata in medie de doua ori pe saptamana. Carnea rosie are un efect benefic asupra parului datorita continutului bogat in vitamina B, fier si proteine, toate fiind extrem de necesare parului.


Carnea de pui este o sursa extrem de bogata de proteine, fara de care parul devine slab, sensibil si se ajunge la pierderea culorii.

Somonul contine cantitati mari de zinc, un puternic antioxidant, ce va mentine sanatatea parului tau cat mai mult timp. Totodata, somnul contine Omega-3 acizi grasi, ce ajuta la sanatatea scalpului. O deficienta a acesteia in organism poate duce la un scalp uscat si par rar.


Laptele si branza de vaca


Cele doua alimente sunt bogate in calciu si caseina. Mineralele si proteinele din lapte si branza ajuta parul sa creasca mai rapid. Incearca sa consumi minim un pahar de lapte pe zi, la micul dejun sau in pauza de masa la serviciu.



Legumele verzi


Spanacul, salata verde, brocoli, varza sunt o sursa excelenta de vitamina A si C, de care corpul are nevoie pentru a produce sebum. Sustanta uleioasa, secretata de foliculii de par, este balsamul natural al parului.In plus, legumele verzi ofera si fier si calciu.


Nuci

Pentru a avea un par stralucitor, consumul de nuci este foarte indicat. Nucile sunt una dintre cele mai bune surse de seleniu, un mineral important pentru sanatatea scalpului tau. Nucile contin acizi alfa-linoleici si omega-3 care iti imbunatatesc firul de par. De asemenea, nucile sunt si o sursa bogata de zinc, la fel ca migdalele, arahidele si acaju. O deficienta in zinc poate duce la casarea si caderea parului.


Ouale

Foarte importante in alimentatie sunt si ouale. Consuma oua, fie ele fierte, prajite sau omleta.

Indiferent de cum le preferi, ouala sunt una dintre cele mai bune surse de proteine pe care le poti gasi. Contin si biotina si vitamina B 12, nutrienti ai frumusetii.


Graul

Ai grija ca din alimentatia zilnica sa nu-ti lipseasca painea integrala si cereale, in special la micul dejun, pentru o doza zilnica de fier si vitamine B.


Morcovii

Morcovii sunt o sursa de vitamina A excelenta, care ajuta la mentinerea unui scalp sanatos si a unei vederi bune. Si nu uita ca atata timp cat scalpul tau e sanatos, la fel va si parul: stralucitor si plin de viata.



Par frumos in mod natural

Nu aveti timp prea mult sa iesiti cat mai des din casa si sa ajungeti intr-un salon de frumusete ? Exista bineinteles si in casa cateva solutii. Cu ajutorul unor produse de calitate, de multe ori cu bogat continut de plante sau total naturale puteti obtine rezultate spectaculose.

Va doriti un par frumos si sanatos ? Se stie ca aspectul unghiilor si al parului este de fapt un indicator al starii noastre de sanatate. V-ati hotarat sa urmati o dieta echilibrata sau luati vitamine si totusi parul are un aspect nesanatos sau nu creste normal? Cateva sfaturi simple si remedii absolut naturale va pot ajuta.


Parul are un aspect imbacsit indiferent cat de des va spalati? Folositi atunci cu incredere la clatire putin otet de mere cu miere, diluat cu apa. Parul va fi degresat complet si nu va mai fi nevoie de spalare zilnica.

Aspectul parului va fi in mod evident imbunatatit daca il veti clati cu o infuzie de frunzede ceai. Puteti alege ce ceai doriti, dar tineti cont ca musetelul ii va conferi o tenta deschisa. Ceaiul va curata foarte bine parul de impuritati.

Berea este adesea folosita pentru clatitul parului. Se face insa o dilutie de 3 linguri de bere cu jumatate cana apa. Rezultatul este destul de evident. Berea este potrivita si pentru pastrarea permanentului.

Pentru un par matasos si usor de pieptanat puteti folosi extractul de henna care este cel mai eficient. Va puteti face singuri propriul balsam amestecand henna cu lapte batut, ou si zeama de lamaie. Acesta se aplica pe par si se lasa sa actioneze 45 minute.

Va doriti un par mai lung si sanatos? Atunci folositi uleiurile naturale ca ricinul, uleiul de cocos. Uleiul de cocos se aplica pe pielea capului si pe toata lungimea firului de par cu ajutorul unui tampon, apoi infasurati capul intr-un prosop udat cu apa fierbinte. Lasati sa actioneze uleiul cam 10 minute sau chiar mai mult in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie si apoi spalati cu sampon.

Uleiul de cocos ajuta si la imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul scalpului. La fel de bun este si uleiul de jojoba sau de migdale dulci.


Pentru prevenirea caderii parului folositi uleiul de masline. Aceasta este recomandat si in cazul parului uscat. Pentru hidratarea si stralucirea parului puteti folosi chiar si maioneza lasata sa actioneze cateva minute sub un prosop de baie si apoi samponati bine.


Parul uscat, subtire si care se despica frecvent va deveni mai sanatos daca veti consuma spanac, salata verde, ceapa verde, brocolli etc.


Tot pentru parul deteriorat va recomandam masca de pasta din avocado cu ou, aplicata pe parul ud. Avocado este bogat in vitamina A, acizi grasi si minerale care vor reda stralucirea parului. Lasati masca 20 minute si clatiti bine de cateva ori. Repetati tratamentul o data pe saptamana in cazul parului deteriorat si o data pe luna pentru parul sanatos.


Galbenusul de ou crud va oferi parului toate proteinele de care are nevoie, deci masati-va parul cu ou batut bine. Dupa cateva minute clatiti cu apa calduta, nu fierbinte pentru a nu se coagula si a ingreuna clatirea parului.


Magia cosmeticelor naturale - Grecia antica

Ai fost vreodata incantata de frumusetea misterioasa a statuilor grecesti? Te-ai intrebat oare cum aratau femeile care au servit ca muze inspiratoare sculptorilor de odinioara? Fii tu insati o femeie fascinanta, descoperind secretele magice ale frumusetii afroditelor antichitatii…

Stiati ca…
Cea mai veche fabrica de parfumuri din lume dateaza din anul 4000 i.Chr. si a fost descoperita, in anul 1993, intr-un sit arheologic la Pyrgos-Makroraki, una din insulele din Cipru (Grecia)? Echipa de cercetatori a fost condusa de dr. Maria Rosaria Belgiorno (Institutul de Tehnologie Aplicata din cadrul Consiliului National de Cercetari Culturale - Italia), in colaborare cu Mary Hadjikosti (Departamentul pentru Antichitati din Cipru).

Cercetatorii au concluzionat ca un puternic cutremur a surprins lucratorii chiar in timp ce manufacturau parfumurile, ingropand astfel in adancuri laboratoarele stravechi. In urma analizelor, s-a descoperit ca asa-zisa "fabrica" producea parfumuri, utilizand ulei de masline si plante aromate, cum ar fi: rozmarin, coriandru, bergamota, mir, lavanda etc.

Aurul lichid al vechilor greci

In Grecia antica, atletii isi ungeau, in mod ritualic, trupurile, cu ulei de masline, deoarece exista credinta ca uleiul de masline confera putere si mentine tineretea. Homer il numea chiar "aur lichid". Uleiul obtinut din fructele maslinului era atat de important pentru grecii antici, incat in anul 600 i.Chr., in Atena, Solon (635 - 559 i. Chr.) a legiferat ca oricine taia vreun maslin sa fie condamnat la moarte sau exilat din cetate.

Cultivatorii de maslini erau scutiti de serviciul militar. Ramurile de maslin, simbol al abundentei, maretiei si pacii, impodobeau capetele conducatorilor si erau aduse ca ofranda zeilor. Ulterior, moastele sfintilor si martirilor erau stropite cu ulei de masline, care de asemenea, era picurat, prin anumite orificii, si in mormintele acestora.

Sursa de fascinatie si mister pentru popoarele antichitatii, uleiul de masline a servit nu doar ca hrana, ci si ca accesoriu de cult si leac magic pentru diverse afectiuni.

Desi ramasite fosilizate ale arborilor de maslin au fost descoperite langa Livorno, in Italia, datand din urma cu aproape 20 de milioane de ani, acestia au fost efectiv cultivati incepand cu anul 5.000 i.Chr. in Creta, de unde cultura s-a raspandit, pana la aprox. 1400 i.Chr., in Syria, Palestina, Israel, Cipru si Egipt.

In secolul 8 i.Chr., maslinii au inceput sa fie cultivati si in teritoriile care acopera astazi sudul Italiei, nordul Africii si sudul Frantei. Arborele de maslin are o longevitate cu totul neobisnuita: 1000 - 2000 de ani.

Uleiul de masline impiedica deteriorarea ADN-ului

Intr-un articol publicat in august 2008 in Journal of American Nutrition se arata ca compusii fenolici din uleiul de masline inhiba extinderea cancerului in faze incipiente, si, de asemenea, incetinesc procesul de imbatranire.

Aceste efecte sunt datorate proprietatii cu care este inzestrat uleiul de masline, aceea de a impiedica deteriorarea ADN-ului. Aceasta deteriorare este considerata de specialisti ca fiind sursa, din punct de vedere biochimic, pentru o serie de afectiuni grave.

Studii conduse de Dimitrios Trichopoulos, de la Harvard School of Public Health, si publicate in Jurnalul Institutului National de Oncologie, au demonstrat corelatia dintre faptul ca incidenta cancerului la san printre femeile din Grecia si alte tari mediteraneene este foarte scazuta, comparativ cu alte tari, datorita faptului ca dieta mediteraneana utilizeaza cu preponderenta uleiul de masline. Trichopoulos a aratat ca acest fapt poate fi explicat prin continutul bogat in antioxidanti al uleiului de masline (vitamina E, alphatocopherol etc.).

Uleiul de masline contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, clorofila, acizi grasi nesaturati (omega 3 si omega 9 - eficienti pentru hidratarea tenului uscat), fier, triglyceride. Cel mai bun ulei de masline este cel obtinut prin presarea la rece, cel extra-virgin. Presarea la rece este un procedeu care nu altereaza continutul de vitamine, enzyme si acizi esentiali.

Specialistii au descoperit ca acizii grasi nesaturati si monosaturati, care reprezinta circa 75% din compozitia uleiului, sunt similari cu cei prezenti in laptele matern, ceea ce explica de ce uleiul de masline este atat de bine tolerat de organism. Contine o serie de uleiuri esentiale care nu pot fi produse de corpul nostru si ajuta la buna functionare a ficatului, bilei si intestinelor.

Uleiul de masline are numeroase proprietati: laxative, colagoge, coleretice, emoliente, decongestionante hepatic, antiinfectioase, cicatrizante, antirahitice, antianemice, antihelmintice, antiglicemiante si anticolesterolice.

Un antinevralgic 100% natural…

Potrivit unui studiu publicat in revista "Nature", biologul american Gary Beauchamp, de la Universitatea Pennsylvania, a analizat uleiul de masline extravirgin, in care a identificat o substanta chimica asemanatoare ibuprofenului.

Cercetatorul din SUA si echipa sa si-au botezat descoperirea "oleocanthal" si au remarcat ca, desi are o compozitie chimica diferita, substanta respectiva are acelasi efect ca si calmantele anti-inflamatoare care se gasesc in comert.

Potrivit lui Paul Bresling si echipei sale de la Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, aceasta substanta inhiba manifestarea durerii in acelasi fel ca si ibuprofenul, avand, pe deasupra, avantajul de a fi 100% naturala.

Cercetatorii au stabilit ca o doza zilnica de 50 de grame de ulei de masline proaspat este echivalenta cu aproape 10% din doza de ibuprofen recomandata pentru calmarea durerii la adulti.

…convinge-te singura!

Daca te dor urechile, dupa o zi obositoare sau friguroasa, picura-ti inauntru cativa stropi de ulei de masline pe care l-ai incalzit in prealabil. Efectul? Calmant si relaxant…

Vrei sa ai unghii sanatoase si ferme?

Incalzeste putintel ulei de masline, apoi picura in el cativa stropi de suc natural de lamaie, si inmoaie-ti unghiile in acest amestec, aproximativ 10 minute. Pe langa senzatia reconfortanta, vei constata, in scurt timp, efecte benefice asupra tonifierii unghiilor, care devin puternice, pregatite pentru manichiura pe care ti-o doresti.

Rasfata-te cu un masaj relaxant

Seara, inainte de culcare, dupa o baie fierbinte, ademeneste-ti iubitul sa-ti faca un masaj cu ulei de masline in care in prealabil ai picurat cativa stropi de ulei esential natural, cel preferat de tine, bineinteles! Iti vei relaxa, astfel, trupul si simturile, intr-un parfum imbietor, sub mainile iubitului tau, si… cine stie ce surprize iti mai poate oferi acest preludiu minunat?

Ouale, un remediu eficace si la indemana

Simbol stravechi al creatiei, fertilitatii si al regenerarii periodice, dovezile arheologice atesta faptul ca oul a fost folosit in alimentatie inca din perioada neoliticului. La majoritatea popoarelor antichitatii, se considera ca universul a luat nastere dintr-un ou. La vechii greci, exista credinta ca, din aripile negre ale noptii primordiale (Nyx), a luat nastere un ou, din care a fost zamislit Eros. Apoi, jumatate din ou a format cerul, si cealalta jumatate, pamantul.

Amandoua au fost botezate de Eros Uranus, respectiv Gaia. Tot Eros a fost cel care i-a facut pe Uranus si Gaia sa se indragosteasca si sa zamisleasca multi copii. Astfel au luat nastere, in conceptia grecilor antici, atat zeii, cat si oamenii.

Cercetarile moderne au evidentiat faptul ca galbenusul de ou este o bogata sursa de vitamine: A, D, E, K, B1, B2, B6, B9, B12, aminoacizi esentiali, minerale: calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, proteine, acizi grasi saturati si nesaturati. Este cea mai bogata sursa de luteina, substanta care protejeaza vederea si previne cataracta. De asemenea, protejeaza inima, creierul, pielea si lupta impotriva cancerului.

Persoanele care consuma multa luteina isi pastreaza plamanii mai tineri si lupta impotriva artritei. Ouale sunt si cea mai buna sursa de lecitina, un compus foarte important pentru unele procese metabolice, precum si pentru conctructia membranelor celulare. Ouale sunt folosite, de asemenea, si in cosmetica, datorita continutului bogat in vitamina E, cu efect antioxidant, dar si al celorlalti compusi enumerati.

O masca eficienta atat pentru ten, cat si pentru par?

Te provoc sa experimentezi, amestecand 2 linguri de ulei de masline, 1 galbenus de ou si 2 linguri de miere, pana se omogenizeaza. Aplica continutul pe fata si pe par, lasa sa actioneze timp de 45 de minute, apoi clateste. Vei constata efecte miraculoase, de tonifiere si regenerare a firelor de par, o senzatie matasoasa la atingere, precum si efecte hranitoare, datorate antioxidantilor si vitaminei E, asupra tenului tau, care devine catifelat si intinerit ca prin minune!

Ouale si mitul colesterolului

Cercetatorii de la Instituto Huevo, din Spania, precizeaza ca s-a realizat un experiment, constand in administrarea, in alimentatia zilnica, a 3, 7 si apoi 14 oua pe saptamana la un grup de 118 adulti, timp de cinci luni. Analizele realizate la finalizarea studiului nu au evidentiat modificari substantiale ale colesterolului.

De asemenea, dupa 6 saptamani in care un grup de adulti a adaugat cate 2 oua pe zi la ratia obisnuita, s-a constatat ca nivelul colesterolului crescuse cu doar 4%.

Studii conduse de Kerver J.M au demonstrat faptul ca persoanele care consuma cel putin 4 oua pe saptamana au un nivel al colesterolului mai scazut decat cele care consuma un singur ou pe saptamana.

Astfel, in viziunea acestor oameni de stiinta, nu ar exista o legatura directa intre consumul de oua si cresterea nivelului colesterolului, acesta avand cauze multiple, cum ar fi cele genetice, tranzit intestinal lent, la care se adauga o viata sedentara si obezitatea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină