sâmbătă, 15 august 2009

Frumusete

Cele mai ieftine si eficiente 6 trucuri de ingrijire


Uneori ingrijirea corpului nostru poate fi extrem de costisitoare, mai ales pentru ca evitam sa facem compromisuri in aceasta privinta, incercand sa alegem mereu produse de calitate.

Totusi, ati fi suprinse sa observati ca unele dintre aceste produse de calitate pot fi inlocuite cu succes de optiuni mult mai ieftine si mai eficiente.


VITAMINA E

Pentru: intinerirea parului si a pielii. Joaca un rol vital ca antioxidant, asigurand o protectie excelenta impotriva radicalilor liberi care imbatranesc tenul, reducand aparitia ridurilor. Poate inlocui cu succes cremele antirid.

Descriere: Se gaseste sub forma de capsule gelatinoase care contin vitamina E in stare naturala.

Folosire: Administrare orala - 1 capsula pe zi. O data pe saptamana, inainte de culcare, foloseste praful din capsule pentru a freca pielea fetei si a gatului.



PEROXIDUL DE HIDROGEN (H2O2)

Pentru
: combaterea acneei si petelor inestetice ale tenului. Poate preveni si aparitia vergeturilor. Acesta este un agent antimicrobial, antiseptic si oxidant. Curata tenul si il catifeleaza. Poate inlocui cu succes un tonifiant.

Descriere: Se gaseste sub forma apoasa, pentru uz extern.

Folosire: Aplica pe un tampon de bumbac solutia si tamponeaza pielea usor. Daca solutia este prea puternica, o poti dilua cu apa.



ULEIUL DE MIGDALE

Pentru
: combaterea cearcanelor si a petelor inestetice din jurul ochilor. Migdalele contin vitamina E si sunt bogate in grasimi monosaturate, reuducand grasimile si crescand nivelul de oxigenare a vaselor sangvine. Poate inlocui cremele anticearcan.

Descriere: Se gaseste sub forma uleioasa, in sticle de 100 ml.

Folosire: Aplica putin ulei de migdale in jurul ochilor si maseaza usor cu varful degetelor. Incepe de la coltul interior al ochiului, masand usor spre coltul exterior. Pentru rezultate bune repeta acest procedeu in fiecare zi.



SUCUL DE LAMAIE

Pentru
: combaterea pistruilor, lumineaza si curata pielea, fara a bloca porii, fiind un produs antibacterial cu un pH scazut. Poate inlocui cu succes produsele tonice.

Descriere: Se gaseste in sticle de 250 ml sau 500 ml sau poate fi stors din lamai.

Folosire: Aplica sucul de lamaie pe fata cu un tampon de bumbac. Evita zona ochilor. Asteapta sa fie absorbit in piele si apoi aplica o crema hidratanta, deoarece sucul de lamaie este astringent


ULEIUL DE MASLINE

Pentru: hidratarea pielii, fiind un produs ce nu cauzeaza reactii alergice. Curata, inmoaie si regenereaza pielea. Este extrem de eficient in ingrijirea mainilor si a unghiilor. Poate inlocui cu succes cremele de maini. Hidrateaza si parul, oferindu-i stralucire naturala.

Descriere: Se gaseste in sticle de 500 sau 1000 ml.

Folosire: Pentru corp, pune o cantitate mica de ulei pe piele si maseaza bine pana ce se absoarbe.

Pentru par, aplica inainte de spalaea parului ulei de masline si lasa-l sa actioneze jumatate de ora. Urmeaza apoi ritualul normal de spalare a parului.

Pentru maini incalzeste intr-o tigaie putin ulei de masline. Ai grija sa nu fie foarte fierbinte, sa fie suportabil la atingere. Maseaza mainile bine cu ulei, insistand pe unghii. Pune manusi cosmetice si dormi cu ele pentru un efect garantat.



MIEREA

Pentru
: combaterea pielii uscate. Lasa pielea catifelata si hidratata, fiind un agent antiseptic si antibacterial. PH-ul sau cuprins intre 3,2 si 4,5 previne formarea de bacterii.

Descriere: Cea mai buna miere pentru ingrijirea pielii este cea de salcam, de salcie si de tei.

Folosire: Incalzeste mierea in cuptorul cu microunde sau pe aragaz, pana capata o textura mai lichida. Aplica mierea pe piele prin masaj. Lasa-o sa-si faca efectul timp de 10 minute. Clateste bine si aplica o crema hidratanta. Repeta de 2-3 ori pe saptamana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină