sâmbătă, 31 octombrie 2009

Aloe Vera – “o farmacie intr-o planta”.

Aloe Vera – o descoperire care i-a uimit pe specialisti!!!
Iata in continuare lista componentelor identificate si studiate din gelul de Aloe Vera:
- Lignina: penetreaza cu usurinta straturile superficiale ale pielii si are rolul foarte important de purtatoare a celorlalte componente binefacatoare ale gelului de Aloe Vera.
- Saponina: cu efect dezinfectant.
- Antrachinone (laxative): contine 12. Impreuna cu celelalte componente din gel asigura un efect analgezic, antibacterial, antifungic si antiviral.
- Alanoina: efect laxativ, emetic.
- Barbaloina: analgezic, efect laxativ slab.
- Izobarbaloina: antibiotic, analgezic.
- Acidul de Aloe: antibiotic, antialgic (acid aloetic)
- Emodin de Aloe: antibacterial, laxativ.
- Acid antilen: antivirotic.
- Esterii acidului antilen: sedativi
- Uleiuri volatile: analgezice, anestezice (artranolul si artrazenul, rezistanol).[...]

Aloe Vera contine:
- 6 substante cu efect dezinfectant: lupeol, acid salicilic, carbamid de nitrogen, acid de coaja, fenol si sulf. Toate aceste componente distrug bacteriile, ciupercile si virusii. Combinatia lor asigura un efect antibacterian, antivirotic si antifungic.Lupeolul, acidul salicilic si magneziul au efect analgezic – eficienta in calmarea durerilor.
- cel putin 3 acizi grasi cu efect antiinflamator: colesterina, campestrina si b-sitosterina-sterine de origine vegetala. Aceste componente explica rezultate deosebite in arsuri, plagi taiate, escoriatiuni, reactii alergice, reumatism artrite acute si cronice, ulcer gastrduodenal si alte inflamatii ale sistemului digestiv si a celorlalte organe interne: stomac, intestinul subtire si gros, rinichi si pancreas. b-sitosterina este un puternic agent anti-colesterol, scazand nivelul acestuia.
- 3 agenti anti-tumorali: emodina, manosa si lectina: controleaza carcinogeneza pulmonara, este eficienta in tratarea leucemiei si atumorilor maligne de orice tip.
- cel putin 23 polipeptide (imunostimulatori): gelul de Aloe Vera controleaza un spectru larg de disfunctionalitati ale sistemului imunitar, incluzand si virusul HIV. Polipeptidele impreuna cu agentii antitumorali Aloe emodina si Aloe lectina explica capacitatea Aloei de a controla cancerul.
Toate componentele descrise mai sus se regasesc in stare naturala in gelul de Aloe Vera, astfel ca asimilarea lor si realizarea efectelor medicale extraordinare se face in mod natural, fara efecte secundare asupra organismului uman.
Modul in care actioneaza componenetele active din gelul de Aloe Vera este unul “bland” si sinergic (adica organismul asimileaza exact atat cat este nevoie si foloseste precis ceea ce ii este necesar, restul fiind eliminat pe cale normala).
De aici rezulta absenta completa a efectelor secundare negative in consumul de gel de Aloe Vera [...]

Substante minerale
Aloe Vera contine 20 de substante minerale de importanta vitala. Dintre acestea enumeram:
- Calciu – indispensabil in osteogeneza impreuna cu fosforul. Asimilarea lui este dependenta de vit. C si aminoacizi.
- Fosfor – indispensabil in osteogeneza impreuna cu calciul
- Potasiu – indispensabil activitatii musculare.
- Fier – componenta esentiala a hemoglobinei implicata in transportul oxigenului.
- Sodiu – indispensabil in schimbul normal apa-saruri.
- Clor – are rol in echilibrul hidromineral al organismului.
- Mangan – ajuta in functionarea sistemului muscular si nervos impreuna cu magneziul.
- Magneziu – are rol in modularea excitabilitatii neuromusculare, are efect sedativ si anticonvulsivant.
- Cupru – rol in metabolismul celular si in formarea globulelor rosii.
- Crom – inlesneste activitatea enzimelor, scade acizii grasi, potenteaza efectul insulinei si este implicat in maturarea globulelor rosii.
- Iod – intra in structura hormonilor tiroidieni.
- Seleniu – efect antioxidant, incetineste imbatranirea, intervine asupra sistemului imunitar prin producerea de imunoglobuline.
- Zinc – rol in metabolismul protidic, concura la efectele insulinei si la efetul protector procreativ masculin.
[...]


Planta Aloe Vera-Vitamine
- Vitamina A: contribuie esential la cresterea in inaltime si greutate, la formarea oaselor si a dentitiei la copii, vederea. Este un importnat antioxidant, protejeaza celulele, mentine sanatatea pielii si a parului, stimuleaza sistemul imunitar. Contribuie la buna functionare a rinichilor, a aparatului respirator si a tubului digestiv.
- Vitamina B1 (Tiamina) ia parte la procesele care includ functionarea inimii, a nervilor si a muschilor. Este esentiala in formarea ADN-ului si ARN-ului si in procesul de convertire a hidratilor de carbon in energie. Este regenerator tisular. Are efecte benefice asupra psihicului si a sistemului nervos.
- Vitamina B2 (Riboflavina) impreuna cu vit. B6 are efect in stari carentiale. Ajuta la folosirea carbohidratilor, este catalizator la o serie de procese chimice care au loc in corp, este esentiala pentru o piele sanatoasa, pentru par si unghii, pentru formarea celulelor rosii si pentru acuitatea vederii.[...]
 Vitamina B3 (PP sau Niacina) ajuta in detoxifiere si reglarea metabolismului. Este esentiala in respiratia tisulara si in asimilarea vit. C, previne dermatozele.
- Vitamina B5 (Acid pantotenic) este esentiala in sinteza proteinelor si in cresterea normala. Carenta ei determina tulburari neurologice.
- Vitamina B6 (Piridoxina) intareste sistemul imunitar. Ajuta la mentinerea sanatatii pielii si la procesul de metabolizare a proteinelor. Lipsa ei duce la astenie, nervozitate, insomnii, aparitia dermatitei seboreice si a anemiei.
- Vitamina B8 stimuleaza sistemul imunitar. Carenta ei in organism duce la descuamarea pielii, caderea parului, scaderea hemoglobinei si oboseala cronica.
- Vitamina B9 (Acid folic)are un rol important in promovarea sintezei ADN-ARN, replicarea celulelor, crestere si reproducere. Este foarte utila in anemii, tulburari nervoase, scaderea memoriei.
- Vitamina B12 (Cobalamina) este indispensabila in functionarea celulei nervoase, in hematopoeza (formarea de globule rosii), in metabolismul intermediar.Joaca un rol important in procesele biologice dependente de enzime si in functionarea sistemului nervos.
Dr. Arnold Fox din Beverly Hills in revista Total Health a demonstrat recent prezenta vit. B12 in Aloe Vera, desi lumea stiintifica sustinea ca vit. B12 nu exista in plante!
- Vitamina C are un rol foarte importnat in metabolismul intermediar, in procesul de cicatrizare, este stabilizator de membrana celulara si antioxidant.Participa la raspunsul sistemului imunitar fata de infectii, la vindecarea accelerata a ranilor si la absorbtia fieruluidin tubul digestiv. Favorizeaza depunerea calciului in oase, intervine in metabolismul glucidelor, proteinelor si grasimilor etc.[...]

- Vitamina D stimuleaza absorbtia intestinala a calciului si imlicit a fosforului. In exces mobilizeaza calciul din oase, eliminandu-l sau depunanadu-l fie sub forma de calculi (renali sau biliari) fie anarhic. Lipsa vit. D din organism favorizeaza rahitism, carii severe si osteoporoza.
- Vitamina E (Tocoferol) este stabilizator de membrana celulara impreuna cu vit. C si este un puternic antioxidant.. Protejeaza globulele rosii de “stresul oxidativ”, mareste durata de viata a acestora. Favorizeaza cresterea “colesterolului bun” HDL si scaderea celui “rau” protejand astfel impotriva bolilor cardiovasculare. Fortifica musculatura si tesutul conjunctiv. Stabilizeaza si intareste functia sexuala. Imbunatateste performantele mentale, mentine activitatea anumitor enzime, incetineste procesul de imbatranire. Prezinta rol protector pentru vit. A si F.
- Colina este un stimulator al nervului vag si are rol important in metabolism.[...]


Enzimele din Aloe Vera si mecanismul lor de actiune;
- Amilaza – catalizeaza hidroliza amidonului in dextroza si maltoza.
- Bradichinaza – analgezic, antiinflamator, stimulator al sistemului imunitar.
- Catalaza – impiedica acumularea superoxidului de hidrogen in tesuturi.
- Celulaza – rol in degradarea celulozei.
- Creatinfosfochinaza – rol in activitatea musculara.
- Lipaza – rol in degradarea acizilor grasi.
- Nucleotidaza – accelereaza hidroliza nucleotidelor in nucleozide.
- Fosfataza – alcalina regleaza functionarea ficatului.
- Proteaza – rol in hidroliza proteinelor.
Steroizi – dintre care enumeram: colesterina, campesterina,
-sitosterina – efect antiinflamator.
-Lupeol – efect antiseptic si analgezic.[...]

Celuloza, glucoza. manoza, aldopentoza.
Acemannon – rol in intarirea sistemului imunitar.
Hormoni, auxine, gibereline – efect antiinflamator si stimuleaza refacerea tesuturilor.
Auxin, Gibberellin – efect antiinflamator si stimuleaza refacerea tesuturilor.
Acid salicilic – componenta cu efect analgezic.
Aminoacizii sunt niste proteine care furnizeaza energie, au rol de catalizator (mai ales in cadrul hidrolizei), regleaza echilibrul chimic si contribuie la regenerarea tisulara. Organismul uman contine 22 de aminoacizi dintre care 8 sunt esentiali functionarii organismului, care nu ii poate produce. Necesarul de aminoacizi este asigurat prin alimentatie. Aloe Vera contine 7 din cei 8 aminoacizi esentiali si 11 din cei neesentiali!
Aminoacizii esentiali prezenti in gelul de Aloe Vera: izoleucina, leucina, lizina, mentionina, fenilalanina, threonina, valina.
Aminoacizii neesentiali: acid aspartic, acid glutamic, alanina, arginina, cistina, glicina, histidina, hidroxiprolina, prolina, tirozina, serina.[...]

Mono- si polizaharide.
Muco-polizaharidele sunt substante nutritionale cheie care fac din Aloe Vera o planta exceptionala. Ele sunt carbohidrati cu lanturi lungi care au o abilitate remarcabila de a penetra peretii celulelor, indeosebi in tractul digestiv si in sistemul circulator fara a fi atacati de acidul gastric sau enzimele digestive. Prin procesul de endocitoza aceste mucopolizaharide contribuie la stimularea sistemului imunitar, stoparea tumorilor, oxigenarea celulara.[...]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină