sâmbătă, 3 octombrie 2009

Tratamente naturiste

Toamna a venit din nou, ca in fiecare an, cu ploi, temperaturi in scadere si un plus de stres, insa ne-a umplut si camara cu fructe care de care mai parfumate si mai sanatoase. In abundenta de fructe aduse de peste mari si oceane, ptem gasi acum si produse autentice crescute in livezile tarii. Iar daca fructele exotice erau bune nu numai de mancat dar si de pus pe fata, de ce nu ar fi si fructele noastre la fel.

Am ales din inventarul de toamna unul dintre cele mai banale fructe (marul) si v-am pregatit o serie de tratamente naturiste il au la baza.
1. Tratament facial hidratant cu mere si germeni de grau

Aceasta masca este recomanda oricarui tip de ten. Are proprietati hidratante si de curatare lasandu-ti tenul stralucitor. Pentru aceasta masca ai nevoie de 1 lingurita de pasta de mere si o lingurita de grau incoltit. Paseaza un mar cu ajutorul unui blender si amesteca pulpa sfaramate cu graul incoltit. Inainte de a aplica masca trebuie sa pregatesti tenul in felul urmator. Spala fata cu apa calda si fa o baie de abur pentru a deschide porii. Poti adauga in apa pe care o folosesti si un pliculet de ceai de musetel (proprietati antiseptice). Acopera-ti capul cu un prosop si lasa aburii sa iti curete tenul. Aplica masca imediat dupa baia de abur si las-o pentru 15 minute dupa care indeparteaz-o cu apa calduta. In final aplica o crema hidratanta.

2. Masca cu mere si miere pentru tenul acneic

Excelenta pentru tenul dipus la acnee, acesta masca iti lasa fata proaspata si curatata de grasimi. Amesteca urmatoarele ingrediente: un mar (pasta sau razuit fin) si o lingurita de meiere. Aplica pasta obtinuta pe fata pentru 20 de minute dupa care clateste tenul cu apa calduta iar apoi foloseste o lotiune tonica.



Mai poti adauga in reteta cam 15 grame de frunze de salvie tocate marunt sau 2 lingurite de apa de trandafiri pentru efecte si mai puternice.

3. Lotiune tonica

Pentru revigorarea pielii si eliminarea excesului de grasime poti folosi un tonic ce are la baza suc de mere. Stoarce cateva mere necoapte, adauga o lingurita de apa de trandafiri si aplica sucul pe ten, gat si decolteu masand pielea. Clateste cu apa calduta.


4. Masca faciala impotriva ridurilor

Folosita constant si din timp, aceasta masca previne aparitia ridurilor (in masura in care se poate). Merele verzi sunt cele mai bune pentru aceasta masca, totusi, in lipsa acestora, orice tip de mere poate fi utilizat. Scoate cotorul unui mar verde si paseaza miezul (cu tot cu coaja) cu ajutorul unui blender. Adauga treptat o lingurita de lapte pana se amesteca bine. Aplica un strat gros din pasta obtinuta pe fata si pe decolteu. Lasa pasta sa se usuce iar apoi indeparteaz-o cu apa calda.


5. Crema de noapte cu mere pentru ten sensibil

O crema de noapte buna iti poate reface elasticitatea tenului si iti poate reda acea stralucire ce izvoraste dintr-o piele sanatoasa. Incearca aceasta reteta pentru o crema de noapte numai buna pentru un ten sensibil. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 mar, o ceasca de ulei de masline si o ceasca de apa de trandafiri.

Taie marul in jumatate, scoate cotorul si paseaza miezul. Amesteca bine pulpa de mar cu uleiul de masline (turnand cate putin, ca la maioneza).

Pune amestecul intr-un vas pe care sa il asezi deasupra unui alt vas in care ai pus apa fierbinte. Incalzeste astfel pasta amestecand continuu. Evita sa incalzesti apa atat de tare incat sa gatesti pasta pentru a nu distruge acidul malic din mar.

Dupa ce ai incalzit amestecul scoate vasul din apa fierbinte si lasa-l sa se racoreasca . Adauga apa de tradafiri si amesteca din nou pana ingredientele se combina. Depa ce sa raceste complet pune crema intr-un recipient potrivit si pastreaz-o in frigider. Foloseste-o in fiecare seara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină