Propolis, tinctura de propolis, capsule propolis, tablete propolis sunt cunoscute in intreaga lume pentru efectele lor antibacteriene.
Propolis, unul dintre cele mai puternice tratamente antiinfectioase cunoscute, foarte util in cicatrizarea ranilor deschise, arsuri, degeraturi, a operatiilor si un bun stimulator al refacerii tesuturilor.
Propolisul este o substanta vascoasa si aromata, amara la gust, de culoare verde-inchisa, produsa de albine si folosita de ele la acoperirea peretilor interiori ai stupului, avand intrebuintari in medicina.
Propolisul este folosit in tratamente medicale datorita actiunii sale antimicotica, bactericida şi bacteriostatica si datorita proprietatilor antivirale, antitoxice si antiinflamatorii.
Studiile privitoare la proprietatile propolisului au aratat ca 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri sunt distruse de către propolis, eficienta sa fiind demonstrata in cel putin 200 de afectiuni.
In plus propolisul, in urma unor teste de laborator, a demonstrat proprietati de inhibare a tumorilor.
Propolisul are un efect antimicrobian.
Propolisul a fost supus unor studii clinice pentru colpita (inflamatie a colului uterin) cronica, herpes genital si infectii ale tractului respirator.
Nu se poate determina exact raza de actiune a propolisului datorita numeroaselor ramuri ale actiunii antimicrobiene pe care actioneaza, fiind influentat de zona geografica de unde este extras si de metodele de extragere.
Propolisul are efect anti-inflamator.
Studiile indica efectele anti-inflamatorii ale propolisului.
De asemenea studiile arata ca efectul propolisului asupra pacientilor cu astm este unul de reducere a atacurilor de astm si o imbunatatire a functiilor respiratorii.
Propolisul este produs de albine nu numai pentru a-si acoperi peretii stupului ci si pentru protectia impotriva intrusilor (alte insecte, soareci), bacteriilor si altor microbi.
Asadar are o mare importanta in stimularea imunitatii organismului.
Propolisul este de asemenea cunoscut ca biostimulator, care mareste rezistenta organismului la efort fizic si oboseala.
Propolisul vindecă mucoasa bucala si inlatura sangerarile gingiilor.
Balsamul de propolis protejează împotriva radiaţiilor Roentgen, UV si de alta natura.
Cea mai eficienta metoda de administrare a propolisului este tinctura de propolis.
Acesta se obtine lasand la macerat 20 g de propolis in 100 g de alcool de peste 80 de grade.
Tinctura de propolis poate fi folosita atat pentru uz intern (diluata in apa calduta, 30 de picaturi pe zi), cat si pentru uz extern (prin tamponare).
Tinctura de propolis poate vindeca complet afectiuni ale pielii precum bataturi si cheratite, arsuri si micoze, alunite sau negi.
Tinctura de propolis este recomandata pentru guturai si gripa, dureri de gat, colita acuta, infectii virale ale tubului digestiv, hipertensiune si tulburari ale menopauzei utilizata la nivel intern, iar extern poate fi folosita pentru amigdalite, laringite, eczeme infectioase si cancer al pielii (adjuvant).
Pentru gripa in faza incipienta, dureri de gat, bronsite si tuse se amesteca tinctura de propolis cu miere in proportie de jumatate de masura de tinctura la o masura de miere si se iau 5-6 lingurite pe zi.
Pentru afectiuni ale tubului digestiv ( infectii virale) se iau 50 de picaturi de tinctura de propolis cu miere sau paine de 3-4 ori pe zi.
Pentru hipertensiune se administreaza 30-50 de picaturi, de 4 ori pe zi pe stomacul gol dintr-un amestec de tinctura de propolis si tinctura de usturoi in parti egale.
Pentru boli infectioase insotite de febra se ia de 3 ori pe zi care o lingurita de tinctura de propolis.
Pentru tulburari ale menopauzei se face timp de un an tratament cu 20 de picaturi detinctura de propolis cu o lingurita de miere, luate de 3 ori pe zi.
Pentru boli ale pielii (eczeme, negi, arsuri, rani deschise) se tamponeaza sau se acopera rana cu tinctura de propolis.
Acesta fereste rana de microbi si favorizeaza vindecarea in profunzime.
Propolisul este cunoscut ca un leac de mii de ani pana azi.
Intrebuintarea lui s-a facut cunoscuta in intreaga lume prin efectele sale antibacteriene.
Albinele folosesc propolisul pentru a acoperi orice intrus ce invadeaza stupul.
El se foloseste in medicina sub mai multe aspecte: crema, unguent, tinctura de propolis etc.
Prin natura sa anti-bacteriana, propolisul actioneaza impotriva unor streptococi, stafilococi, bacili (forme ale bacteriilor).
Trateaza cu desavarsire meningita, care in cele mai multe cazuri este o boala mortala, iar daca nu este tratata la timp cu siguranta va lasa sechele. Propolisul actioneaza asupra virusului de meningita, in aceeasi metoda in care albinele isi protejeaza stupul.
Propolisul determina pozitia virusului, dupa care ii opreste dezvoltarea si extinderea si il face inactiv.
Folositi un tratament cu propolis si tinctura de propolis pentru una dintre afectiunile de mai jos.
Tinctura de propolis e un bun dezinfectant si se foloseste ca tratament in multe afectiuni ale cavitatii bucale.
Tratament propolis pentru infectiile in gat
Un studiu arata faptul ca persoanele care iau 50 de picaturi de tinctura de propolis de patru ori pe zi scad cu 40% posibilitatea de a face infectii in gat.
De asemenea persoanele cu laringita si faringita isi reduc timpul de refacere la 3-4 zile, fata de perioada normala de 6-7 zile daca iau tinctura de propolis.
Tinctura de propolis este un tratament valoros in cazul utilizarii externe. Se aplica direct pe amigdale si faringe tinctura de propolis, cu ajutorul unui betisor cu vata in capat. Acesta procedura se aplica de mai multe ori pe zi, timp de 3 – 4 zile, tinctura de propolis avand efecte benefice in cazul amigdalitei si a faringitei.
Propolisul este o substanta produsa in natura de catre albine pentru apararea acestora impotriva bacteriilor. Aceasta substanta si-a gasit intrebuintare in domeniul farmaceutic cat si in cel cosmetic, fiind si in continuare un element constitutiv principal in fabricarea acestora.
Un tratament pentru cavitatea bucala, anti-abces, anti-gingivita si alte afectiuni ale cavitatii bucale este gargara cu tinctura de propolis.
Diluati 10 ml de tinctura de propolis in 100 grame apa.
Tineti in gura timp de 20 de minute, dupa care scuipati, repetati inca o data procedura.
Repetati acest tratament timp de o luna, o data pe zi.
Aveti grija deoarece apare posibilitatea ca unele organisme sa-si fi dezvoltat o alergie la propolis.
Tratament cu propolis impotriva gripei
Dupa cum se stie, propolisul este un bun antiviral si antibacterian, si este extraordinar impotriva virusului de gripa.
Tratamentul cu propolis impotriva gripei consta intr-o solutie alcoolica 20-30% vol. (tinctura de propolis) care se administreaza inaintea fiecarei mese, cate 30 de picaturi.
Dupa cateva administrari, efectele pot fi simtite.
Febra se reduce iar tot circuitul respirator este calmat si inflamarile sale sunt reduse datorita propolisului, astfel rata tusei este redusa si ea.
Tinctura de propolis poate fi procurata (farmacie sau plafar) sau creata in casa.
Folositi propolis la intepaturi de albine
In cazul in care ati fost intepati de o albina incercati sa folositi unguent sau tinctura de propolis.
Intepaturile de albine sunt foate dureroase si se pot inflama foarte mult si foarte repede.
In locul in care ati fost intepati, puneti putina tinctura de propolis si masati usor timp de 1-2 minute pentru ca aceasta sa patrunda in piele.
Orice reactie la intepatura (umflatura, roseata, mancarime) va disparea in 4-5 minute.
Daca sunteti o persoana mai sensibila si problema persista, incercati sa masati usor cu tinctura de propolis de 2-3 ori pe zi, timp de de 2-3 zile.
Desi sunt putine cazuri in care locul se poate infecta, combinati un antibiotic usor cu solutia de propolis.
Daca problema persista in continuare adresati-va medicului dumneavoastra.
Tinctura de propolis in tuberculoza
Tuberculoza este o boala curabila, cel putin de la 1940, de cand a fost inventata streptomicina.
Datorita evolutiei virusului, multe din cazurile de tuberculoza au prezentat o oarecare imunitate la acest antibiotic. In ziua de azi nu se mai moare de asa ceva, dar in continuare ramane o boala care afecteaza plamanii si caile respiratorii.
Daca forma de tuberculoza prezinta imunitate la antibiotic, incercati pentru o revenire mai rapida tratamentul cu tinctura de propolis.
Timp de o luna, luati de 3 ori zilnic cate 30 de picaturi de tinctura de propolis.
Propolisul este cunoscut ca un bun antiviral, si are efecte benefice asupra TBC-ului.
In timp ce luati picaturile de tinctura de propolis, de 2 ori pe saptamana puteti face si inhalatii cu propolis.
La 250ml de apa fierbinte, adaugati 100 de picaturi de tinctura de propolis. Aceste inhalatii le faceti pe parcursul tratamentului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu