vineri, 22 iulie 2011

Leacuri cu gălbenele

Crema de gălbenele este potrivită pentru a grăbi vindecarea înţepăturilor de insecte, inclusiv a celor de albină

Despre crema de gălbenele, numai de bine, când vine vorba de îngrijirea pielii. Însă efectele acestor flori nu se opresc aici. Iată la ce mai pot fi folosite.

Tratează gingivita

Gingivită, stomatită, parodontoză sau alte afecţiuni ale cavităţii bucale, toate îşi găsesc leacul în ceaiul de gălbenele.

Gargara cu infuzia din aceste plante, făcută în fiecare dimineaţă şi seară, va diminua din simptome, iar în timp, alături de o igienă orală impecabilă, afecţiunile pot dispărea în totalitate.

Calmează senzaţia de mâncărime

Crema de gălbenele este potrivită pentru a grăbi vindecarea înţepăturilor de insecte, inclusiv a celor de albină.

Masează timp de trei minute zona înţepată cu unguent, iar problema va deveni insesizabilă şi mâncărimile vor dispărea.

Întăreşte imunitatea

Gălbenelele cresc capacitatea de luptă împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice.

Se folosesc ca adjuvant în toate infecţiile sau tratamentele care scad imunitatea, cum ar fi citostaticele sau la administrarea antibioticelor.


GALBENELE PENTRU PIELEA USCATA

Sanatatea si frumusetea pielii depinde in primul rand de gena, insa stilul de viata, alimentatia si felul in care ii acordam atentia si ingrijirea cuvenita reprezinta factori esentiali, care determina mentinerea ei pentru un timp indelungat.

Pielea noastra este sensibila, iar sanatatea ei se oglindeste in felul in care arata. Iarna este ea expusa gerului si umiditatii, de aceea trebuie sa avem si mai multa grija sa o hidratam pentru ca ea sa nu se usuce, sa-si mentina fermitatea si elasticitatea. In vederea acestui lucru este indicat sa recurgem la retete naturiste pe care le putem pune chiar noi in practica:

Ingrediente:

- 10 g ceara de albine
- 15 g unt de cacao
- 40 ml ulei de ricin
- 60 ml ulei din samburi de caise
- 40 ml infuzie de galbenele

Infuzia de galbenele se obtine astfel: turnati peste 2 lingurite de flori de galbenele 50 ml apa fiarta, iar dupa aproximativ 10 minute strecurati plantele.

Ceara de albine, uleiul de ricin, cel din samburi de caise si untul de cacao se lasa sa se topeasca in baie de apa la 60 grade. Amestecati bine toate ingredientele, iar apoi turnati peste infuzia de galbenele. Amestecati in continuare pana ce apa se absoarbe si ramane o crema. Lasati crema sa se raceasca (15 minute) si turnati-o apoi intr-un recipient din sticla cu capac.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină