luni, 14 noiembrie 2011

7 MOTIVE SA BEI SUC DE PORTOCALE


1090 Un pahar de suc de portocale dimineata este ideal, recent descoperindu-se ca este o alegere foarte sanatoasa. Inainte poate te simteai vinovata din cauza zaharului pe care il contine, dar acesta este natural, iar caloriile ce provin de la acesta sunt acoperite de toate proprietatile celorlalti nutrienti pe care ii contine sucul de portocale. Iata 7 motive sa incepi sa bei suc de portocale.

Nu are grasimi si colesterol

Nu exista prea multe dulciuri care sa nu aiba grasimi sau colesterol, dar sucul de portocale nu are nici una din cele doua. Este dulce si delicios, poti sa il savurezi rece de la frigider sau chiar sub forma de inghetata de la congelator. Orice forma ai alege, nu trebuie sa te simti deloc vinovata ca o consumi, pentru ca nu vei adauga colesterol si grasimi in dieta ta.

Primesti portia de fruct

Stiai ca specialistii recomanda ca majoritatea oamenilor sa consume 5 fructe si legume proaspete pe zi? Acel numar este greu de atins de unii oameni carora nu le plac legumele, dar un pahar de suc de portocale iti poate oferi echivalentul unui fruct, deci iti mai raman doar 4!

Este bogat in vitamina C

Vitamina C este un antioxidat care ajuta sa se incetineasca efectul de imbatranire si distructie a celulelor, dar si la imbunatatirea sistemului imunitar. Si poti obtine 100% din aportul necesar zilnic dintr-un singur pahar.

Contine potasiu

Oricine caruia ii place sa mearga la sala poate spune ca potasiul (de asemenea gasit in banane) este necesar pentru celulele musculare si pentru a preveni crampnele. Un pahar de suc de portocale nu contine mult potasiu (14% din necesarul zilnic), dar este cu siguranta un inceput.

Contine acid folic

Acidul folic este important pentru toate femeile, dar mai ales vital pentru femeile insarcinate sau care incearca sa ramana insarcinate. Ajuta la prevenirea diferitelor defecte de sarcina, la producerea celulelor rosii de sange.

Poate fi imbogatit cu calciu

Calciul ne face oasele si dintii puternice, sanatoase, ceea ce este foarte important pentru adolescenti si femeile tinere, din moment ce la acea varsta corpul pregateste rezervele pe care le va folosi mai tarziu. Sucul de portocale imbogatit cu calciu este o sursa extraordinara de calciu, mai ales daca nu iti plac lactatele.

Mirosul te face fericita

Cercetatorii au aratat ca mirosul de portocale face oamenii mai fericit. Acesta este asociat de multi cu sarbatorile, lucru care le imbunatateste starea de spirit.

Exita multe motive pentru care sucul de portocale trebuie consumat zilnic. Asigura-te insa ca acesta este 100% natural, nu un 'cocktail' si vei incepe sa observi beneficiile consumului zilnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină