Orice femeie isi doreste sa aiba un par bogat, sanatos si stralucitor, plin de viata. Parul reprezinta si el o arma a seductiei si este o componenta importanta a farmecului feminin. Ce ne facem insa cand stralucirea dispare si ne ramane doar ceva neatragator, ars, ca sa fie, sa nu umblam cu scalpul dezgolit? Pentru ca nici sa-l tundem nu vrem. Si este foarte normal. Cel putin pana la o anumita varsta toate ne dorim un par lung. Si chiar daca nu este lung, un par frumos inseamna un par sanatos. Si pentru aceasta el are nevoie de ingrijire. Cu toate astea, de cele mai multe ori hotaram sa luam masuri abia cand este putin cam tarziu, si metodele la care am recurs pentru a avea un look cat mai atragator (vopsiri repetate, permanent, folosirea in exces a produselor de styling, uscarea in mod repetat cu feonul) ne-au cam distrus podoaba capilara.
Sfatul meu este sa folositi saptamanal masti speciale pentru par. Puteti sa le incercati si pe cele din comert, personal am incercat o gama foarte larga. Insa cele mai bune rezultate le-am obtinut cu mastile pe care mi le “prepar” singura in bucataria mea modesta, care pentru mine reprezinta o alternativa grozava la salonul de lux la care nu intotdeauna am acces. Si credeti-ma, parul meu a fost greu incercat si cu toate astea inca il mai am, in ciuda scepticilor care au crezut ca nu va face fata. In mare parte datorez acest miracol si faptului ca am invatat foarte devreme sa il si tratez, nu numai sa-l vopsesc. Deci si miracolele necesita munca, nu se intampla pur si simplu.
Am sa va spun in continuare exact cum procedez. Mastile pe care le prezint chiar functioneaza, vorbesc din proprie experienta.
O prima masca porneste de la combinatia, clasica deja, intre galbenus de ou, ulei de masline si miere.
Numai ca in timp am imbogatit-o, informandu-ma si tinand cont si de sfaturile unor specialisti, si am ajuns la formula pe care v-o prezint voua acum. Aveti nevoie de:
- 2 galbenusuri;
- 2-3 linguri de ulei de masline;
- 10 ml de vitamina A;
- 2 linguri de miere;
- 10 ml de tinctura de ardei iute;
- 10 ml de tinctura de brusture.
Gasiti foarte usor toate aceste ingrediente. Vitamina A se gaseste chiar la sticlute de 10 ml aproape in orice farmacie. Nici tinctura de ardei iute nu este deloc greu de procurat. O gasiti la sticlute de 50 ml. Ea are ca efect stoparea cadreii parului. Tinctura de brusture ajuta la cresterea parului si se gaseste la plafar sau in farmacii. Eu am gasit la sticlute de 25 ml. Aveti grija ca mierea sa nu fie zaharisita deoarece va va fi foarte greu sa intindeti masca pe par. Pastrati-o intr-un borcan de sticla, la loc uscat si rece, de exemplu intr-un dulap pe balcon. Atat mierea cat si uleiul de masline hranesc intens firul de par. Puteti sa inlocuiti uleiul de masline cu ulei de ricin, dar personal il prefer pe cel de masline, desi uneori le mai alternez, de dragul diversitatii.
Pentru rezultate maxime e bine sa mentineti acest amestec pe cap cam 30-40 de minute si sa acoperiti parul cu o casca speciala sau cu o simpla punga, apoi cu un prosop, pentru ca elementele nutritive ale mastii sa patrunda mai bine in firul de par. Impartiti parul in suvite si intindeti amestecul cu ajutorul unor dischete demachiante. Aceasta masca hraneste in profunzime parul si il regenereaza. Cel mai bine ar fi sa o folositi in weekend, cand aveti mai mult timp la dispozitie si puteti sa stati cu ea pe par atat cat este necesar. Cantitatile pe care le-am prezentat eu sunt pentru un par mediu. In functie de cat de des sau cat de lung este parul, puteti sa mai adaugati sau chiar sa mai scadeti din cantitatea recomandata de mine pentru fiecare ingredient.
Un alt tratament, rapid si foarte eficient este urmatorul:
- o lingura de flori de musetel;
- o lingura de frunze de urzici;
- 2-3 flori de soc;
- 250-300 ml de lapte;
- zeama de la o lamaie;
- o lingura de otet de mere.
Fierbeti 1,5 l de apa si preparati o infuzie cu acel amestec de plante. Asteptati sa se mai raceasca putin si adaugati apoi laptele, zeama de lamaie si otetul. Dupa ce va spalati parul, indepartati bine samponul si apoi clatiti-va cu acest amestec. Acoperiti-va parul si lasati sa actioneze 5 minute (chiar mai mult daca timpul va permite), apoi clatiti-va din nou cu apa curata. Veti obtine un par mai puternic si mai stralucitor. Toate plantele de care aveti nevoie se gasesc la plafar. Aveti grija sa cereti plante vrac si nu la doza.
Este foarte important si sa ne spalam corect parul. Nu-l agresati foarte tare atunci cand il spalati, pentru ca el nu este ca o haina pe care am patat-o cu vin, ca sa il frecam frenetic. Daca aveti parul mai lung, nu apucati cu mana dreapta o parte a parului si cu mana stanga cealalta parte si apoi incepeti sa le frecati intre ele. Nu! Executati un fel de masaj pe lungimea parului, apoi aduceti-l in varful capului si continuati sa masati atat parul cat si capul. Retineti acest lucru si pentru uscarea parului cu prosopul, cand iar nu trebuie sa-l frecam, pentru ca il vom deteriora. Tamponati usor parul cu prosopul si lasati-l acoperit pana se mai usuca putin. De asemenea este bine sa va fixati exact zilele in care va spalati pe cap si sa respectati programul. In caz contrar veti obtine o secretie sporita de sebum.
Rezultatele tratamentelor prezentate vor fi evidente in cateva luni. Totusi eu am constatat ca si dupa doar cateva aplicari (2-3) se observa o ameliorare a aspectului parului. Trebuie sa subliniez faptul ca eu merg in paralel cu ambele tratamente, prima masca o aplic, asa cum va recomandam, in weekend, iar a doua, fiind mai rapida, in timpul sapatamanii. Daca nu ati mai facut-o demult, ar trebui sa luati in considerare si taierea varfurilor, pentru a impulsiona vitalitatea parului. Spor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu