duminică, 8 noiembrie 2009

Mici secrete despre par

Parul a fost intotdeauna o arma secreta a femeilor. A indemnat la joaca, a inspirat mister, candoare, senzualitate, sobrietate si chiar a fost un veritabil marcator al personalitatii femeilor. A creat prejudecati in legatura cu firea lor, cu inteligenta, sexualitatea sau chiar moralitatea lor.

Indiferent de culoare sau lungime, cheia unui par frumos este sanatatea lui si aspectul ingrijit. Acesta se poate capata atat prin ingrijirea profesionala, cu produsele adecvate, cat si prin anumite metode ce se pot pune in practica zilnic. Iata cateva dintre trucurile care iti asigura un par „de milioane”:

- Piaptana-ti intai parul inainte sa-l perii.

- Dupa uscarea cu foen-ul inainte de calcare, prinde-ti parul intr-un turban. Dimineata te vei bucura de un par matasos cu niste onduleuri fermecatoare.

- Daca ai firul de par subtire, evita sa-l prinzi in coada deoarece presiunea creata nu este buna pentru par.

- 100 de perieri pe zi au un efect foarte benefic asupra parului tau si in plus distribuie sebumul pe toata lungimea firului, evitand astfel radacinile grase

- Poti folosi zilnic doar sampoanele foarte delicate, ce nu au in compozitia lor o concentratie mare de detergent.

- Iti doresti deschiderea nuantei parului intr-un mod natural? Mergi pe musetel sau lamaie, in forme de ceaiuri sau suc in cazul celei din urma.

- Daca ai parul uscat, evita sampoanele alcaline sau cu alcool si aplica-ti saptamanal o masca avand jojoba sau roxmarin.

- Poti incerca acasa mastile de par cu ou si ulei de masline. Regenereaza si hranesc firul de par.

- Produsele pe baza de creatina sunt deosebit de benefice parului

- O alimentatie sanatoasa, cu multe proteine, vitaminele A, B, C, D E, iod si calciu ajuta la aspectul si vigoarea firului de par

- Este normal sa pierzi intre 50-150 fire de par/zi.

- Pentru a evita electrizarea firului de par, foloseste o perie din par natural sau un pieptane din lemn

- Poti obtine o colorare in mod natural cu Henna.

- Pentru protejarea parului blond, oxigeneaza-ti doar radacinile si improspateaza-ti culoarea parului o data la 3 oxigenari.

- Nu-ti vopsi parul mai des de 2-3 saptamani.

- Foloseste si pentru par produse de protectie solara. Soarele are o actiune nociva si asupra parului.

- Daca ai parul blond artificial, evita contactul cu clorul (din piscina) prin protejarea lui cu o casca. Poate capata o tenta verzuie.

- Varfurile descipate nu au remediu decat prin taiere. Orice produs anti despicare, previne aparitia firelor despicate, nu le „vindeca”.

Dupa ce iti speli parul, usuca-l prin masarea delicata cu un prosop.
- Nu este indicat sa-ti pieptani parul ud. Este mult mai fragil si poti grabi deteriorarea.

- Dupa ce ti-ai supus parul la tratament termic cu placa sau drotul, plaseaza-l cateva minute in dreptul aerului conditionat pentru a se inchide cuticulele firului.

- Daca nu-ti poti spala parul dar nu vrei sa fie gras, pune putina pudra de talc in palme si trecere pe la radacina parului. Astfel parul tau nu va arata unsuros.

- Totodata, poti scapa de radacinile grase prin pulverizarea fixativului. Alcoolul sau va absoarbe grasime.


                                                            Ingrijirea parului iarna 

La fel ca si soarele arzator al verii, frigul excesiv si vantul specific sezonului rece afecteaza negativ structura firului de par.


Din cauza frigului dar si a factorilor externi, parul devine aspru, uscat si deteriorat, iar cu timpul acesta devine fragil si casant. Pentru a impiedica acest aspect trebuie sa-i acorzi parului tau o ingrijire speciala pe timpul iernii.

Mai mult ca niciodata in sezonul rece trebuie sa folosesti mastile si tratamentele de par speciale pentru regenerarea parului, pentru a-i oferi hidratarea si ingrijirea de care are atata nevoia.

In cazul parului indelung solicitat, tratamentele profesionale ii pot reda aspectul sanatos. Parul colorat necesita cele mai intense tratamente de ingrijire. Slabit, parul isi pierde stralucirea culorii si aceasta devine terna in scurt timp. Numai un tratament de ingrijire profunda, adaptat nevoilor de hidratare ale parului, poate dezvalui profunzimea si frumusetea culorii.

Pe langa mastile facute in casa, parul dumneavoastra trebuie sa se bucure si de tratamente profesionale realizate in cadrul unor saloane de infrumusetare. Un astfel de tratament dureaza aproximativ 45 de minute si este recomandat sa se realizeze o data la trei saptamani, pe timpul iernii.
Alternanta temperaturilor frig-cald are un efect extrem de puternic asupra parului. Acesta tinde sa se deshidrateze, iar varfurile vor incepe sa se despice. Pentru a evita acest lucru parul trebuie tuns mult mai des in sezonul rece decat in cel cald.

Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grija, acestea trebuie sa aiba o textura soft, light care sa nu incarce firul de par. Trebuie sa evitam pe cat posibil ingrasarea lui, fiindca un par fragil si uscat poate trece cu usurinta la starea de gras si tern si asta din cauza produselor de hairstyling folosite in exces. Un mousse sau un fixativ usor sunt alegerea ideala atunci cand dorim sa finisam o coafura.

Alernanta de frig-cald reprezinta un factor la fel de daunator pentru parul nostru deoarece acest fapt duce la deshidratarea lui, mai ales la nivelul varfurilor.

Alimentatia are si ea un rol destul de important, care trebuie respectat intocmai daca ne dorim un par sanatos si plin de vitalitate in ciuda vremii. Trebuie sa stiti ca o alimentatie echilibrata si bogata in minerale, in special in zinc si magneziu, va contribui eficient la protejarea parului pe timpul sezonului rece. Daca nu reusesti sa ai o alimentatie corepunzatoare, suplimentele nutritive sunt o solutie, insa luate doar la sfatul unui specialist.

In acest sezon, incercati sa evitati pe cat posibil coafatul in exces. Parul trebuie aranjat intr-o maniera cat mai apropiata de ceea ce inseamna natural, mai ales ca tendintele acestui sezon recomanda ca parul sa fie coafat cat mai natural si simplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină