vineri, 28 mai 2010

Cum cureti suprafetele din crom

Cromul este un metal foarte moale, cu un luciu stralucitor, folosit frecvent pentru placarea unei varietati de produse comune, cum ar fi robinetele, aparatele electrocasnice, barele de protectie, chiar si capacele rotilor de la masini. curatare robinet Desi rezistent, cromul se murdareste destul de usor si poate fi dificil de curatat. Curatarea improprie a obiectelor de crom le poate face sa-si piarda stralucirea. Iata cateva solutii testate si sigure:

1 Apa si sapun


Curatarea regulata a cromului poate fi efectuata foarte simplu cu apa si sapun lichid, detergent de vase sau rufe, tot in forma lichida. Nu folosi niciodata prea mult sapun deoarece acesta poate lasa un film de spuma care face obiectele din crom sa-si piarda stralucirea. Amestesteca sapunul cu apa si apoi curata cu o carpa moale sau un burete. Foarte important este sa clatesti bine cu apa curata. De asemenea, cromul poate ramane cu pete de apa daca nu il usuci bine. Dupa ce ai spalat suprafetele de crom, sterge-le cu o carpa uscata.


2 Otet


Pentru a curata cromul, sterge cu o carpa inmuiata in otet alb nediluat. Acesta ajuta la indepartarea depunerilor de piatra si reda stralucirea cromului. Lasa-l sa actioneze cateva minute, apoi usuca si lustruieste.


3 Folia de aluminiu


Freaca cu o bucata de folie de aluminiu mototolita barele de protectie sau capacele de la rotile de la masina. Daca nu functioneaza, incearca sa torni peste folie putina Cola. Ai grija totusi sa nu aplici o forta prea mare pentru a nu zgaria cromul.


4 Bicarbonat de sodiu


Foloseste bicarbonat de sodiu pentru a indeparta rezidurile intarite cu o carpa moale si uscata. Amesteca bicarbonat de sodiu cu cateva picaturi de apa si apoi aplica aceasta pasta cu o perie mica (poate chiar o periuta de dinti veche) in spatiile inguste, cum ar fi in jurul robinetilor de la chiuveta. Bicarbonatul de sodiu trebuie intotdeauna clatit complet inainte de uscarea si lustruirea cromului.


5 Pasta de dinti


Un alt produs cunoscut pentru abilitatea de a curata cromul este pasta de dinti. Aceasta poate scoate urmele lasate de depunerile de piatra.


6 Substante speciale pentru crom


Petele dificile pot fi indepartate si prin utilizarea unor substante de lustruire speciale pentru crom si alte metale moi.
Nu folosi niciodata produse de curatare abrazive pe crom, deoarece acestea vor zgaria si vor matui suprafata obiectelor. Cele mai indicate produse pentru suprafetele din crom sunt lavetele din microfibra sau bumbac. Acestea au proprietati antistatice si antialergice si nu se destrama dupa un uz indelungat.


7 Mentinerea suprafetelor de crom


O metoda foarte buna de netezire si redare a stralucirii suprafetelor de crom este lustruirea acestora cu ulei de bebelus sau ulei de masline.

In cazul in care obiectele din crom prezinta semne de rugina, cel mai indicat lucru este sa le recromuiesti. Acest lucru semnifica faptul ca stratul de crom a sarit, iar rugina se poate extinde.

Daca doresti sa pastrezi suprafetele de crom stralucitoare pentru mai mult timp si pentru a reduce frecventa de curatare a acestora, poti incerca sa le dai cuceara speciala. Aplica ceara in mai multe straturi. Primul strat va umple porii suprafetei respective, iar celelalte straturi vor oferi o stralucire frumoasa. Ai grija sa lustruiesti dupa fiecare strat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină