marți, 20 octombrie 2009

10 RETETE CU ULEI DE MASLINE

Uleiul de masline a ocupat inca din timpuri imemoriale un loc important in ritualul de frumusete al femeilor. Spre exemplu, matroanele romane foloseau aceasta substanta pentru a-si ingriji podoaba capilara considerand-o secretul tineretii. Locuitorii bazinului mediteranean foloseau si ei uleiul de masline, nu doar pentru a-si asezona bucatele ci si pentru a-si hrani parul si a pastra supletea pielii

Cercetarile moderne arata ca extractul de maslin contine oleuropeina, un compus antibacterian care ii permite arborelui sa aiba o viata lunga si sa lupte impotriva bacteriilor care ar putea sa il atace. Acesta mai contine vitamina E care contribuie la hidratarea, hranirea si protejarea pielii. In plus, uleiul de masline este bogat in polifenoli (aproximativ 20 de tipuri de polifenoli dintre care doar 2 sunt absorbiti de organismul uman), compusi ce fac parte din familia antioxidantilor si care previn imbatranirea.10 retete cu ulei de masline - Slide 1 din 11

In zilele noastre, uleiul de masline a adevenit marea vedeta a industriei cosmetice. Acesta este folosit de multa vreme in componenta sapunurilor pentru a le face mai hidratante si mai moi pentru piele. La momentul actual exista o gama larga de produse pe baza de ulei de masline destinate sa raspunda nevoilor fiecarui centimetru de piele de pe corpul uman.

Uleiul de masline poate fi folosit insa si in stare naturala pentru a hrani pielea, actionand cu precadere asupra portiunilor cu piele uscata (coate, genunchi, calcaie). Iti prezentam cateva modalitati in care poti folosi acest produs pentru a-ti ingriji corpul.


Ajutor contra ridurilor

10 retete cu ulei de masline - Slide 2 din 11Pentru a-ti pastra pielea tanara si supla poti folosi uleiul de masline. Pune cateva picaturi de ulei de masline pe un disc demachiant si tamponeaza pielea fetei si decolteul cu acesta (dupa ce te-ai demachiat). Daca ai pielea uscata, acest tratament iti poate oferi hidratarea de care ai nevoie. Poti opta si pentru o varianta diluata amestecandu-l cu putina lotiune de fata.


Tratament pentru buze uscate

Uleiul de masline poate fi folosi pentru a hidrata si trata buzele uscate. Tamponeaza putin ulei pe buze si lasa-l sa isi faca efectul. Aceasta metoda o poti folosi si preventiv, inainte de a iesi din casa pe timp geros.

10 retete cu ulei de masline - Slide 3 din 11

Demachiant
Ai ramas fara demachiant? Nici o problema. Iti poti curate fata cu un disc demachiant pe care ai pus un pic de ulei de masline. Vei observa cu uimire ca poate indeparta rimelul rezistent la apa chiar mai usor decat demachiantele din comert.
10 retete cu ulei de masline - Slide 4 din 11

Lotiune de fata

Combina o jumatate de ceasca de ulei de masline cu un sfert de ceasca de otet si un sfert de ceasca de apa. Pune solutia obtinuta intr-un tub si foloseste-o seara, o data pe saptamana, pentru a trata decolorari ale pielii si pentru a distruge bacteriile.
10 retete cu ulei de masline - Slide 5 din 11

Fortifiant pentru unghii

Pentru a-ti intari unghiile si a scapa de cuticule inmoaie varfurile degetelor in ulei de masline caldut pentru aproximativ 10 minute. Incearca acest tratament simplu o data pe saptamana si vei observa ca unghiile vor deveni mai rezistente si mai frumoase.
10 retete cu ulei de masline - Slide 6 din 11

Tratament pentru maini

Pentru a hidrata si a preveni imbatranirea mainilor freaca-ti pielea cu ulei de masline dupa care acopera-ti mainile cu manusi de bumbac. Lasa-le pe maini atat cat poti rezista (e ideal daca ai putea sa lasi tratamentul peste noapte) dupa care spala cu un sapun moale.
10 retete cu ulei de masline - Slide 7 din 11

Tratament pentru picioare

Freaca putin ulei de masline pe picioare insistand asupra zonelor afectate (pielea uscata de pe calcaie, bataturi, etc.), acopera-le cu sosete de bumbac si lasa uleiul sa actioneze peste noapte. Dimineata spala-ti picioarele cu un sapun moale. Dupa o sapatamana de tratament vei observa diferenta

Tratament pentru coate
Taie o lamaie in jumatate dupa ce ai strans-o de cateva ori cu putere. Toarna un pic de ulei de masline peste fiecare jumatate de lamaie, pune-le pe o tava si sprijina-ti coatele de acestea pentru 10 minute. Atat uleiul cat si zeama de lamaie pot sa faca un pic de mizerie asa ca tine la indemana un prosop sau servetele.
Tratament pentru par

Daca ai parul uscat sau degradat poti incerca aceasta masca cu ulei de masline. Incalzeste o jumatate de ceasca de ulei de masline in care ai adaugat putin rozmarin (efect stimulator). Aplica uleiul cu ajutorul unui pieptene si maseaza bine scalpul cu degetele. Pentru a mari efectele tratamentului acopera-ti parul cu un prosop incalzit si lasa pentru 15 minute dupa care spala parul cu sampon. Uleiul de masline lasa parul stralucitor si moale insa poate sa ii ia din volum astfel incat nu e recomandat pentru parul gras.
10 retete cu ulei de masline - Slide 10 din 1110 retete cu ulei de masline - Slide 8 din 11

Solutie hidratanta pentru intregul corp

Adauga cateva picaturi de ulei de masline si o lingurita de bicarbonat de sodiu in cada de baie alaturi de saruri de baie sau spumant si bucura-te de o baie relaxanta care iti va lasa pielea stralucitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină