sâmbătă, 24 octombrie 2009

Cum sa stapanesti arta machiajului buzelor

Cum sa stapanesti arta machiajului buzelor Pentru un machiaj reusit al buzelor, ai nevoie atat de o nuanta de ruj care se potriveste cu fizionomia ta si cu culoarea tenului tau, cat si de o conturare corecta a buzelor. Daca vrei ca accentul sa cada pe machiajul buzelor, foloseste un ruj intr-o nuanta mai inchisa si mata - asta in special daca esti mandra posesoare a unor buze mari si bine conturate care nu au nevoie de prea multe artificii realizate cu ajutorul creionului de contur pentru buze. Totusi, va trebui sa alegi o nuanta de ruj care se potriveste cu culoarea parului si a tenului tau. Astfel, daca ai parul vopsit intr-o nuanta aprinsa de roscat, uita de rujurile in nuante de roz intens, pentru ca efectul final poate fi contrar celui asteptat de tine.

Un ruj intr-o culoare mata intensa iti va accentua imperfectiunile tenului; daca nu esti atat de sigura de tine, alege un ruj in nuante mai calde care nu va atrage atentia asupra defectelor minore ale tenului. Incepe prin aplicarea unei baze de machiaj pe buze pentru a le pregati pentru aplicarea rujului. Continua cu conturarea buzelor, dinspre partea lor de mijloc inspre partile exterioare. Intai buza superioara, apoi buza inferioara. Opteaza pentru formule cremoase care raman pe buze pe tot parcursul zilei. Nuantele mai deschise si mai calde sunt de preferat daca ai buzele prea subtiri. Un ruj intr-o culoare puternica nu va face altceva decat sa iti subtieze buzele si mai mult. Dar daca alegi un ruj potrivit, iti poti contura optic buzele, dand impresia de volum.

Atunci cand folosesti creionul pentru conturul buzelor, ai grija sa depasesti doar putin conturul exterior al buzelor - alege pentru asta un contur de buze intr-o nuanta deschisa si umbreste acest contur initial folosind un fond de ten un pic mai inchis (cu un ton) decat cel care il folosesti de obicei pentru machiajul fetei. Contureaza apoi buzele cu un creion cu un ton mai inchis decat nuanta naturala a buzelor - dar care are exact aceeasi nuanta ca si rujul pe care te-ai hotarat sa il folosesti. Rujul poate fi aplicat cu ajutorul unei pensule speciale - incepe cu partea de mijloc a buzelor. Odata aplicat rujul, continua prin aplicarea unui strat de luciu de buze - aceasta miscare va da impresia de volum a buzelor. Daca ai buzele prea subtiri, poti opta pentru rujurile stralucitoare, deoarece acestea dau impresia de volum prin captarea luminii. Gloss-ul este o alta alegere inteleapta care poate fi folosita pentru a da impresia de marire a buzelor.

Poate ca iti va veni sa razi la vederea urmatorului pas in machiajul buzelor - verificarea incisivilor. Asigura-te ca nu ti-au ramas urme de ruj pe incisivi. Pentru a evita acest lucru, poti alege un ruj care contine pigmenti rezistenti. Totodata, ai grija sa nu aplici rujul prea in interiorul zonei buzelor. Aplicarea rujului ar trebui urmata de tamponarea buzelor cu un servetel pentru a indeparta orice exces de produs. Nu uita de demachierea buzelor la sfarsitul fiecarei zile sau ori de cate ori simti nevoia sa aplici un nou strat de ruj. Uita de obiceiul de a aplica un strat nou de ruj peste unul vechi, deoarece asta va duce la intinderea neuniforma a rujului, sau, mai rau, la strangerea lui in pliurile buzelor. Aplicarea rujului trebuie sa se faca pe buze curate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină